Fire Phone, el primer smartphone d'Amazon

L'aparell presenta un ecosistema propi encarat a serveis i aplicacions

Jordi Masachs
22 de juny del 2014
Amazon ha presentat el seu primer i esperat telèfon mòbil. El fundador del gegant de Seattle, Jeff Bezos, va presentar ahir als Estats Units el dispositiu amb el qual pretenen obrir-se un forat en el disputat mercat actual dels smartphones. L'aparell no destaca a primera vista. El seu valor, com ja passa amb d'altres productes d'Amazon com el Kindle Fire, resideix més en l'ecosistema de què disposa que en les seves prestacions. L'han anomenat, no podia ser d'altra manera, Fire Phone.

Les seves especificacions, per exemple, són bones sense arribar a l'excel·lència. El podríem situar en un segment mig-alt: acabats en plàstic amb el marc de goma i alumini en els botons. Gruix de 8.9 mm. i un pes de 160gr. Pantalla IPS de 4,7 polzades i 720p, amb una bona brillantor de 590 bits que lluirà en exteriors. Protecció Gorilla Glass 3.

El cor d'aquest mòbil és un processador de quatre nuclis Snapdragon 800 a 2,2Ghz, una gràfica Adreno 330 i 2GB de memòria RAM. La memòria interna serà de 32GB o 64GB. Una bateria de 2400mAh alimenta el conjunt. La càmera presenta bons números: 13 megapíxels, lluminositat f/2.0, estabilització òptica i gravació de vídeo a 1080p a 30fps.


Però la gràcia d'aquest dispositiu rau en les seves aplicacions i serveis. Amazon és una companyia de serveis i el seu Fire Phone tindrà accés a 200.000 vídeos, al servei musical de la companyia i al seu amplíssim catàleg de llibres. Amazon ofereix també emmagatzematge il·limitat al núvol per les fotos realitzades amb el Fire Phone. A més, proposen el servei MayDay d'assistència 24/7 de franc i la funció FireFly, que permet identificar qualsevol producte amb el seu codi de barres, aspecte o envàs, així com música, a l'estil de Shazam. Segons Bezos, aquest servei reconeix 100 milions d'objectes.

S'havia parlat molt de la possible pantalla 3D de l'aparell. Amazon ha utilitzat un efecte parallax, semblant a l'implementat a la Nintendo 3DS, però utilitza unes càmeres frontals per analitzar la perspectiva de l'usuari i ajustar la imatge a la pantalla segons es mou el dispositiu. El resultat serà semblant als fons de pantalla de IOS7 però, suposem, més evolucionat.

El Fire Phone ja es pot reservar als EUA, però sortirà al mercat el 25 de juliol. El preu lliure de l'aparell serà de 650 dòlars, incloent-hi una subscripció d'un any al servei Amazon Prime. No hi han dades de la seva arribada als altres mercats.



Amazon entra amb pas ferm en un  sector on aparentment no hi ha cabuda per cap proposta més, amb Android i IOS acaparant la part més gran del pastís i deixant les engrunes per Windows Phone. Però Amazon no fa la competència directa a Apple o a Samsung. Amb aquest moviment cerca enfortir i arrodonir el seu ecosistema, oferir un bon mòbil als seus clients que tregui profit del mercat que Amazon controla de debò: el de consum de continguts.