La FAVT vol que el Síndic de Greuges s'esculli per votació

La Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa presenta les seves esmenes al Reglament de Participació | L'entitat també demana més flexibilitat i temps per a les intervencions plenàries

La Torre
20 de juny del 2014
Després de realitzar tres sessions de debat sobre el Reglament de Participació Ciutadana i diferents sessions de treball en el si de les associacions de veïns i la pròpia junta de la FAVT, dimarts passat es van aprovar les esmenes que la Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa presenta a l'Ajuntament.
 
De les esmenes que presenta l'entitat destaquen:
 
1. La FAVT proposa reduir del 10 al 4% les signatures necessàries per poder presentar una iniciativa popular, alhora que sol·licita que els seus promotors participin en tot el procés de debat, tal com queda recollit en la llei catalana d'Iniciatives Legislatives Populars. 
 
2. En relació a la participació al Ple Municipal, la FAVT reclama més flexibilitat i temps per a les intervencions des del públic, així com la capacitat de rèplica, negada fins avui. 
 
3. La FAVT exigeix que tots els òrgans de participació tinguin caràcter deliberatiu i no solament informatiu. 
 
4. Així, en relació al Consell del Districte, sol·licita l'ampliació de les seves competències mitjançant la delegació del Ple Municipal o assenyala capacitat de prioritzar en el territori. 
 
5. En relació al Consell de Ciutat, sol·licita: eliminar funcions que corresponen a altres consells, eliminar la Comissió Permanent i de Treball, que la vicepresidència no correspongui a una força política i que l'elecció de figures significatives de la ciutat, no correspongui a la Junta de Portaveus, sinó al Ple del propi Consell de Ciutat. 
 
6. Tornant al Consell de Districte, destaca l'elecció directa dels Consellers/res mitjançant votació secreta dels veïns i veïnes i paral·lela a la votació municipal. 
 
7. Aprofitant aquesta circumstància, que l'elecció de la figura del Síndic de Greuges, també sigui per votació secreta dels ciutadans.