Intent fallit d'ocupació il·legal d'un bloc de pisos de Terrassa

La ràpida intervenció de la Policia Municipal va evitar que un grup de més de deu persones pogués instal·lar-se en una habitatges d'obra nova que es troben deshabitats des de la seva construcció

La Torre
19 de juny del 2014
La Policia Municipal va identificar la desena de persones que van intentar ocupar els habitatges Foto: Cristóbal Castro

A quarts de nou del vespre d'aquest dimecres, la Policia Municipal va rebre una trucada d'un veí de la carretera Montcada informant que havia vist com un grup de persones entraven en un edifici deshabitat. Els agents van personar-se poc després al lloc dels fets i en l'escorcoll al bloc d'habitatges, de recent construcció i buit des d'aleshores, van trobar a fins a un total de tretze persones instal·lades en diverses plantes, tres de les quals tenien pendent una sol·licitud d'empadronament datada a 18 de juny. 
 
En l'escorcoll, les dotacions policials van decomissar diverses potes de cabra i tornavisos de grans dimensions. Segons sembla, set d'aquestes persones ja havien estat imputades aquell mateix matí per part dels Mossos d'Esquadra en una intervenció per evitar l'ocupació il·legal. Els agents van tornar a identificar-los i els van demanar que marxessin del lloc dels fets.
 
Posteriorment, la Policia va realitzar gestions telefòniques amb l'empresa propietària dels immobles per posar-los en coneixement dels fets i per tal que es fessin càrrec de la custòdia i tancament de l'edifici. Va ser passada a mitjanit que un treballador de l'empresa va desplaçar-se fins allà per realitzar els canvis en els panys i posar nous cargols a les portes per evitar noves incursions. 
 
Tot i les gestions, les 13 persones van restar a fora durant vàries hores, fins que a la una de la matinada, els agents els van donar un últimatum dient-los que havien de marxar d'allà. Els agents els van dir que se'ls havia fet sortir de l'immoble per tal d'evitar-los una detenció però que "no podien restar a la zona amb actitud desafiant". A quarts d'una de la matinada, el grup ja s'havia dissolt i una hora més tard, el treballador havia deixat totalment segellats els accessos. I, aquest dijous al matí, l'empresa ja ha tapiat totes les portes de l'edifici amb maons.
 
Ampli desplegament policial per evitar l'ocupació il·legal d'un bloc de pisos Foto: Cristóbal Castro

Algunes de les persones que van intentar entrar a l'edifici amb les ordres policials Foto: Cristóbal Castro

Els integrants del grup ja havien estat imputats aquell mateix matí pels Mossos Foto: Cristóbal Castro