Tots els Premis Cambra de Terrassa 2014

Una per una, les empreses que han estat reconegudes per la institució egarenca

La Torre
20 de juny del 2014
EUROPASTRY, SA
Premi CAMBRA 2014 a la Internacionalització

EUROPASTRY SA de Sant Cugat del Vallès, es dedica a la producció i distribució de massa de pa congelada i venda de pa i brioixeria. Constituïda el 1987, actualment lidera el mercat espanyol de masses congelades amb el 40% de quota de mercat i és una de les cinc empreses de referència a Europa. Inicia la seva activitat exportadora l’any 1995 i avui exporta a 33 països, compta amb més de 10 de centres de producció i delegacions a França, Portugal, Benelux, Turquia, Estats Units, Colòmbia i Romania. Amb una inversió de 116 milions d'euros en R+D, entre 2008 i 2012 l’empresa incorpora una trentena de nous productes cada any.

GERMANS BOADA, SA
Premi CAMBRA 2014 a la Internacionalització

GERMANS BOADA SA de Rubí, es dedica a la fabricació d'eines per al tall, col·locació i manteniment de la ceràmica de paviment i revestiment i altres materials de construcció. Fundada l’any 1951, l’empresa té un equip professional del 275 persones i opera en més de 120 països amb una xarxa d’empreses de 9 filials, 3 sucursals, 6 oficines comercials, 2 plantes de fabricació i més de 100 distribuïdors a tot el món. Amb seu central a Rubí, té un centre industrial i logístic a Tarragona i una fàbrica 100% de capital propi a Xina. Amb una forta notorietat de la marca Rubí a l’Amèrica Llatina, Europa, Amèrica del Nord, al Magreb i el Sud Est Asiàtic, l’empresa ha experimentat un creixement del 35% de les seves exportacions en els darrers cinc anys.

CONTINENTAL AUTOMOTIVE SPAIN, SA     
Premi CAMBRA 2014 a la Responsabilitat Social Corporativa

CONTINENTAL AUTOMOTIVE SPAIN SA de Rubí, es dedica a la producció de quadres d'instruments, pantalles multifunció i parts plàstiques per al sector d'automoció (BMW, Grup FIAT, PSA i Grup Volkswagen) en un entorn Lean. Fundada l’any 1987, l’empresa ha desenvolupat un complex projecte tecnològic d'eficiència energètica orientat a racionalitzar i minimitzar el consum energètic dins de l’empresa integrant aquest objectiu a tots els processos de fabricació i instal•lacions de la companyia, mantenint el nivell de producció i competitivitat i creixement sostingut de l’activitat global.

DISTRIBUCIONES TOUCHLAND, SL
Premi CAMBRA 2014 a la Responsabilitat Social Corporativa

DISTRIBUCIONES TOUCHLAND SL de Sant Cugat del Vallès, es dedica a la distribució de dispensadors ergonòmics per a la higiene de mans. L’empresa integra el model del negoci i el producte en el marc d’una política de sostenibilitat que promou l’estalvi energètic, contribuint a l’estalvi d’aigua i electricitat com a alternativa al sistema de rentat de mans tradicional i implementant mesures de seguiment i control de l’estalvi. L’empresa participa de forma activa en la divulgació i contribució a iniciatives socials de consum racional i accés a l’aigua potable a països en desenvolupament.

CLINIC BIKES, SL
Premi CAMBRA 2014 a la Millor Iniciativa Comercial i de Serveis

CLINIC BIKES SL de Sant Cugat del Vallès es dedica a la venda de bicicletes i ha incorporat el concepte de punts de distribució-autoservei Biosk, per a la venda de comodities de l’àmbit de la bicicleta en punts de venda ubicats en rutes i zones de pas de ciclistes. L’empresa ha incorporat també les tecnologies de la comunicació i les xarxes socials per a la comunicació i la localització dels punts de venda, així com serveis complementaris d’informació i promoció de rutes turístiques.

PonteMASfuerte (GAMA PROFIT, SLU)
Premi CAMBRA 2014 a la Millor Iniciativa Comercial i de Serveis

GAMA PROFIT SLU (PonteMASfuerte) de Terrassa, es dedica a la comercialització per Internet de productes de suplementació esportiva. Constituïda l’any 2010 amb dos treballadors, l’empresa consolida la seva activitat en el 2013 amb l’ampliació de les seves instal·lacions i un equip professional de 18 persones per donar resposta a la demanda de pràcticament tots els països d’Europa. Actualment l’empresa competeix amb les principals empreses de venta per Internet i ocupa un dels 3 primers llocs en el rànquing del sector d’empreses més importants del país. Al mateix temps, l’empresa ofereix el servei d’assessorament esportiu online número 1 d’Espanya i al seu segment de mercat, a més a més d’esportistes, s’hi incorpora un perfil de consumidor interessat en portar un estil de vida saludable.         
 
MC MUTUAL (MUTUAL MIDAT CYCLOPS)
Premi CAMBRA 2014 a la Gestió del Talent, la Formació i el Coneixement

MUTUAL MIDAT CYCLOPS (MC MUTUAL) de Barcelona i amb seus a Rubí i Sant Cugat, és una entitat sense ànim de lucre que col•labora amb la Seguretat Social prestant als mutualistes assistència sanitària i cobertura econòmica derivades dels accidents de treball i les malalties professionals. Neix l'any 2006 de la fusió de Mutual Cyclops i Midat Mútua i actualment compta amb un equip de 1.766 professionals. Des de l’any 2004 l’empresa desenvolupa l'Escola de Direcció MC MUTUAL, a través de la qual s’han format els 250 directius en Postgrau en Direcció i Gestió i desenvolupament d'habilitats de lideratge. L'any 2012 incorpora el seu sistema d'avaluació de l'acompliment 180º pel qual els directius són avaluats pels seus equips pel que fa a la forma d'exercir el lideratge i  l’any  2013 posa en marxa el Pla Sinapsis amb l'objectiu de reforçar la comunicació i el diàleg amb els seus equips.

GRUP VAGINDAUTO (VAGINDAUTO/EPROM CAR SERVICE)
Premi CAMBRA 2014 a la Gestió del Talent, la Formació i el Coneixement

GRUP VAGINDAUTO (VAGINDAUTO/EPROM CAR SERVICE) de Terrassa, es dedica a la comercialització d'equips de diagnosi per al vehicle convencional i l'elèctric, a la formació monomarca i multimarca i la comercialització de paquets d'informació tècnica en diversos suports. Constituïda l’any 1995, l’any 2013 l’empresa ha realitzat un total de 12 cursos de 816 hores per a 32 professionals, que fa extensiu a la seva xarxa de clients i proveïdors. El novembre de 2013 la Generalitat de Catalunya atorga a l’empresa la responsabilitat de formar 400 docents d'Escoles Públiques i Concertades de tot Catalunya en l'entorn de la Diagnosi Electrònica i Noves Tecnologies per a l'Automoció.
 
EURO IMPLEMENTOS, SL
Premi CAMBRA 2014 a l’Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament

EURO IMPLEMENTOS SL de Sant Cugat del Vallès, es dedica a la fabricació d'implements per maquinària d'obra pública, jardineria, construcció i manteniment. L’empresa ha desenvolupat un robot de deconstrucció controlada que pot portar implements capaços de perforar, fressar, tallar, triturar, manipular, excavar, etc per a aplicacions en indústria, construcció, mineria, centrals nuclears, etc. i els permet  treballar on els sistemes tradicionals no poden, especialment en entorns perillosos i confinats. Dissenyat per ser utilitzat en ambients que requereixen emissions 0, aquest equip ha estat reconegut amb premis referents en l’àmbit de la maquinària, la construcció i l’arquitectura.

GRIFOLL PRINT PROMOTIONS, SL
Premi CAMBRA 2014 a l’Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament

GRIFOLL PRINT PROMOTIONS SL de Rubí, és una indústria gràfica que es dedica a la impressió de paper i plàstic amb acabats especials especialitzada en la fabricació de promocions impreses, material del punt de venda i packaging. L’empresa, que va ser fundada l’any 1962, s’ha consolidat com un dels proveïdors europeus de referència en el seu àmbit d’actuació. Grifoll ha desenvolupat diverses solucions de fàcil ús i adaptació en l’àmbit de l’etiquetatge que ofereixen diferents avantatges i prestacions relacionades amb l’estalvi econòmic, la integració en el producte i l’impacte visual (In Mould), reutilitzable, ecològic i versàtil (Easy Sticker), replicablilitat i automatització en la reimpressió en lots limitats Bobina (On- Pack), entre altres.
 
STICK & READY (SOMNISMIR, SL)
Premi CAMBRA 2014 a l’Empresa de Nova Creació

Stick & Ready, de Terrassa, és una empresa de nova creació que des del 2013 es dedica a la producció d’etiquetes personalitzades, resistents a l’aigua, el calor i al fred. Es tracta d’etiquetes de vinil laminades de diferents mides i formes i amb una alta versatilitat i resistència. L’empresa, formada per dos treballadors, ha desenvolupat un producte que ofereix un ventall molt ampli d’aplicacions de l’etiquetatge i marcatge d’articles de roba i productes de la llar com, per exemple, articles per a nens per a la guarderia o gent gran, així com articles escolars, passant per estris per a campus i colònies i activitats esportives, alertes mèdiques o per a la llar (per etiquetar productes per al congelador, tuppers, pots de cuina, per als arxivadors...). Aquestes etiquetes, amb una alta resistència a la temperatura, poden ser introduïdes al rentavaixelles, rentadora, assecadora, microones o congelador.

PONT, AURELL Y ARMENGOL, SL
Premi CAMBRA 2014 a la Iniciativa Empresarial a la Demarcació
Creada l’any 1875, l’empresa terrassenca Pont, Aurell y Armengol SL es dedica a la producció de teixits punxonats per al sector de l’automoció, com el revestiment d’interiors de l’automòbil, moquetes, safates porta paquets, maleters, sostres d’automòbil, etc. L’empresa ha desenvolupat una trajectòria que es caracteritza per l’exploració constant de noves especialitats i la innovació. En aquest sentit, l’empresa, que va iniciar la seva activitat amb la fabricació d’articles de draperia, va evolucionar cap a l’especialització en diferents sectors del tèxtil com la confecció de teixits per al calçat i la confecció de roba masculina fins a la producció de teixits per a la fabricació de sabatilles i teixits per a tapisseria d’automòbils innovant amb nous materials com la fibra de jute i el cautxú. Ha estat reconeguda per la seva trajectòria i especialment per la seva capacitat innovadora adaptant la seva activitat d’origen tèxtil a les necessitats canviants del mercat.
 
ANTONI AMAT I ARMENGOL
Premi CAMBRA 2014 al Lideratge Empresarial

Antoni Amat i Armengol és el fundador d’ESTAMP SAU. L’empresa, actualment dedicada al desenvolupament i fabricació d'aïllaments tèrmics per al sector de l'automòbil, va ser creada l’any 1984 com a fabricant de components metàl·lics estampats per al sector d'electrodomèstics però al poc temps va iniciar la seva especialització en el sector d'automoció.

ESTAMP té seu a Terrassa des de l’any 1992, on ha realitzat successives ampliacions fins a l’any 2002. Després d’un període de fort desenvolupament basat en la seva vocació exportadora, l’empresa s’expandeix internacionalment amb l’obertura l’any 2007 d’una planta de producció a Eslovàquia, l'obertura d’una planta a la Xina el 2011 i l’establiment d’una filial a Mèxic el 2014. Actualment compta també amb oficines comercials i d’enginyeria a Alemanya i a la Xina.

L’empresa, que l’any 2013 va generar una facturació de 40 milions d’euros, esta fortament compromesa en mantenir un lideratge global en l’especialitat d’aïllants tèrmics per al sector del automòbil. Aquest lideratge s’ha assolit a través d’una intensa activitat innovadora, dirigida des de la seu central de Terrassa.

Aquest any 2014 Estamp ha celebrat el 30 aniversari de la seva fundació.

Antoni Amat va fundar ESTAMP aprofitant el seu ampli bagatge en el camp de l’estampació metàl·lica. Llicenciat en enginyeria industrial, destaca la seva activitat professional vinculat al sector de la fabricació de carrosseries per a l’empresa d’automoció Seat, i amb Industrial de Carrocerías SC, la principal indústria carrossera espanyola als anys setanta i més coneguda com a Cooperativa Inducar. En la seva etapa a Inducar, Amat va crear el model 1.200 Sport de Seat, conegut per Bocanegra i vehicle de culte per a molts apassionats del món del motor. Antoni Amat va rebre l’any 2009 el Premi Bonaplata, que atorga l’Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d’Arqueologia (AMCTAIC), per la seva col·laboració amb el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).