El PSC de Terrassa reclama una consulta sobre la monarquia

Els socialistes demanen un referèndum triple i un homenatge a la memòria històrica de l'exili republicà

La Torre
18 de juny del 2014
El PSC de Terrassa demana un referèndum triple i un homenatge a la memòria històrica de la II República i de l'exili republicà. El Grup Municipal del PSC presentarà aquesta proposta de resolució al proper ple municipal, que es celebrarà el dia 26 de juny.

En aquest document, els socialistes reclamen “la celebració d’un referèndum clar, transparent i lliure, previ a l’ inici de qualsevol procés constituent i de reforma, en el qual la ciutadania pugui decidir sobre tres qüestions primordials” ha afirmat el portaveu socialista, Amadeu Aguado, que ha afegit: “volem que es pregunti a la ciutadania sobre la forma de govern de l’Estat, l’organització del seu territori, la voluntat de pertànyer al mateix i els principis i valors del seu model social i econòmic”.

Segons ha declarat Amadeu Aguado: “els temps han canviat i els socialistes creiem que cal anar més enllà. Els ciutadans i ciutadanes s’han de poder expressar lliurement i la política ha d’assolir nivell d’autèntica participació”.

En la mateixa proposta de resolució del Grup Municipal Socialista, també demanen que l’Ajuntament, a partir de l’any 2015, “instauri la commemoració de la II República, en dates situades al voltant del 14 d’abril”.

D’altra banda, el portaveu dels socialistes a l’Ajuntament s’ha mostrat satisfet que el seu soci de govern també doni suport a la celebració d’un referèndum per decidir el model d’Estat, una proposta que segons ha manifestat Aguado, “ha estat clarament liderada a Terrassa per l’alcalde, Jordi Ballart, que des que es va produir l’abdicació del rei Joan Carles I ha mostrat el seu respecte per aquesta figura institucional però també ha reivindicat la necessitat de preguntar a la ciutadania sobre si prefereix la República o la Monarquia”. En la proposta, els socialistes de Terrassa valoren tota la tasca que s’ha dut a terme des de la transició i totes les llibertats que s’han aconseguit. Però també defensen que la crisi econòmica, social, territorial i política que travessa el nostre país “aconsella revisar en profunditat la Constitució Espanyola de 1978”.