L'animador en 3D d'Avatar i Harry Potter, a Terrassa

Felix Balbas, especialista en visual effects (VFX) per a grans superproduccions de cinema, oferirà una conferència oberta al públic

La Torre
17 de juny del 2014
Dimecres, 18 de juny, a les 18 hores, Felix Balbas, animador en 3D i especialista en visual effects (VFX) per a grans superproduccions de cinema, visitarà el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) per protagonitzar una nova sessió ‘Creative CITM’, un cicle de conferències dirigit a l’estudiantat i al públic interessat.

Felix Balbas és un dels grans especialistes mundials d’animació en 3D. En el seu currículum professional s’inclouen títols d’èxit tan emblemàtics com ‘El Senyor dels Anells’, ‘Harry Potter’ o ‘Avatar’. Balbas, que oferirà un recorregut de la seva trajectòria professional en el món publicitari i de grans superproduccions de cinema al Regne Unit, Nova Zelanda o els Estats Units.

Balbas ha treballat en els efectes especials de pel·lícules tan taquilleres com emblemàtiques como són "El senyor dels anells", "Avatar" o la saga de "Harry Potter". La conferència tindrà lloc dins del cicle de conferències Creative CITM, dedicada en aquest cas als efectes especials VFX (visual effects) i a l’animació en 3D, un dels àmbits docents del centre docent, que impartirà el nou postgrau on line en "Postproducció. Motiongraphics y Visual".

Sobre Felix Balbas

Nascut a Milà, fill de mare catalana i pare gallec, Felix Balbas va realitzar estudis en Belles Arts. La seva trajectòria professional es va iniciar al sector de la publicitat a l’empresa Locomotion (Interactive group, de Milà). Tres anys després es va traslladar a Alemanya per ubicar la companyia Munich Animation com animador del film The Fearless Four, de la companyia cinematogràfica Warner Brothers Europe, i en el qual comencen a aparèixer algunes escenes en 3D. Després viatja a San Francisco (Califòrnia) contractat per l’empresa ILM durant 4 anys, per treballar a les pel·lícules Flubbe, Small Soldiers, Jack Frost i en una versió de Frankenstein en 3D que mai es va arribar a estrenar.

El 1999, es trasllada a Nova Zelanda a treballar al Senyor dels Anells, on va estar un any i mig treballant com Creature TD a les primeres dues pel·lícules de la sèrie. A principis de 2001 torna a Europa, concretament a Londres, a l’empresa Framestore, on treballa en els quatre films de Harry Potter. La seva tasca en la saga cinematogràfica li proporciona un premi VEUS pel personatge de l’Hipogrifo. També exerceix com a supervisor en 3D de l’animació de les pel·líucles X-men 2, The Golden Compass, Children of Men.

Set anys després torna a l’empresa Weta Digital (Nova Zelanda) per treballar durant un any, a Avatar. El 2009 torna a Londres, aquesta vegada a la companyia Double Negative, on treballa principalment com a supervisor en 3D per la pel·lícula John Carter. Entre 2011 i 2012 col·labora amb l’agència MPC fins que finalment funda la seva pròpia empresa amb Maurizio Giglioli, anomenada MINIM VFX, amb seu a Barcelona i des de la qual treballa en els films The Machine, Monsters: Dark Continent, Pudsey the Dog: The Movie, The Nostalgist, entre altres projectes. L’any 2014 va dirigir la fira de VFX b'Ars, a Barcelona.