L'AMPA Roser Capdevila puja a 27 mil euros els diners malversats pel director

L'Associació de Pares i Mares acusen el Departament de no haver apartat l'implicat del seu càrrec i voler recol·locar-lo en una altra escola de la ciutat | Demanen a Ensenyament una reunió urgent per saber com avança la denuncia

Lluïsa Tarrida
16 de juny del 2014
El cas de pressumpte malversació de fons públics per part del director de l'Escola Roser Capdevila de Terrassa continua aportant novetats. Si a finals d'abril, el portaveu de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (Ampa) del col·legi, Jordi Puigdellívol, va acusar al qui ha estat director del centre entre l'any 2008 i principis d'aquest any d'apropiar-se d'uns 10.000 euros entre el segon i tercer trimestre de 2013, ara, la xifra ha augmentat fins als 27 mil euros. Segons el portaveu, el director del centre presentava comptes a Ensenyament amb la falsificació de la signatura de la secretaria. Per aquest motiu, eren comptes sense supervisar i això va permetre que durant tants anys, l'implicat practiqués les presumptes irregularitats "amb impunitat".

L'AMPA ha afirmat aquest dilluns que des de la comissió econòmica del consell escolar s'han revisat els comptes de 2009 a 2013 i han comptabilitzat un total de 27 mil euros en tiquets i factures "injustificades i pagades amb la targeta de crèdit vinculada al compte de l'escola, cosa totalment il·legal". Així, afirmen, que aquests pagaments van tenir "un ús personal del director, més enllà del reconeixement que ja ha fet d'haver emprat 10 mil per pagar la matrícula del seu fill a la Universitat Blanquera".

L'associació ha emès un comunicat en què informa que el Departament d'Ensenyament ha obert un expedient de caire sancionador al director i que s'ha informat dels fets a fiscalia de Barcelona. Així mateix, diuen, que la inspectora del centre, en un Consell Escolar, es va comprometre a fer una reunió per informar als pares com avançava el cas. Això va ser a finals d'abril i ara, manifesten, que "encara estem esperant, malgrat haver insistit diverses vegades". L'AMPA afirma que "tenim la sensació que no hi ha transparència per part del Departament" i que "pretenen tapar-ho tot" i subratllen que "encara és hora que vinguin a fer una auditoria, que segons el mateix Departament, ens van dir que s'havia d'iniciar prioritàriament". 

A més, els pares i mares diuen que troben "molt greu que aquest senyor a hores d'ara encara estigui cobrant, no se l'hagi apartat cautelarment, com nosaltres i l'Ajuntament vam demanar" i afegeixen que "i a sobre, ens ha arribat que sembla que s'està intentant recol·locar-lo en una altra escola de la nostra ciutat, concretament la President Salvans". L'AMPA diu que "trobem absolutament indignant que aquest senyor pugui treballar amb total impunitat a la nostra ciutat després del que ha fet".