Terrassa defensa el català amb força

El Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí estrena nova seu

J.M.O.
14 de juny del 2014
Amadeu Aguado, Jordi Ballart, Ester Franquesa i Ferran Lozano Foto: A.T.

“Per a l’ajuntament de Terrassa, el compromís amb la normalització lingüística ha estat una constant molt clara i molt ferma”. Així ho ha afirmat aquest dissabte l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en l’acte d’inauguració de la nova seu del Centre de Normalització Lingüística de Terrassa (CNL), ubicada al Vapor Universitari.

L’acte ha comptat amb l’assistència la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Ester Franquesa, del president del CNL de Terrassa i Rubí, Amadeu Aguado, i del director del CNL, Ferran Lozano. També hi ha assistit el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Benestar i Cohesió Social, Manuel Pérez, així com alumnes i membres del programa Voluntariat per la llengua.

La inauguració coincideix amb els 25 anys de la posada en marxa del Consorci per a la Normalització Lingüística i s’emmarca en les activitats de final de curs dels cursos de català per a adults i de la cloenda de la 19a edició del programa del Voluntariat per la llengua a Terrassa. Jordi Ballart ha destacat el paper del CNL durant aquests anys en la protecció, promoció i normalització de la llengua: “S’han assolit raonablement molts dels objectius que es podien haver fixat fa 25 o 30 anys, en els primers temps d’aquesta llarga etapa d’autogovern de Catalunya. Això ha estat mèrit de molta gent, de moltes institucions, entitats i empreses, però un lloc important en aquesta història d’èxit cal reservar-lo per als Centres de Normalització Lingüística i per a la gent que hi ha aportat entusiasme, coneixements i vocació”, ha dit l’Alcalde.

La nova seu del CNL s’ubica al Vapor Universitari de Terrassa, en el Campus Universitari, el pol neuràlgic del coneixement a la ciutat. L’alcalde ha posat en valor aquest context, per ser “un entorn de coneixement, de talent, de ciència i de tecnologia, on es concentren les ganes de saber, la joventut, la creativitat”.

En la seva intervenció, Ballart també ha remarcat el paper cohesionador de la llengua en el context actual: “Confio que aquesta casa que estrena avui el Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí aporti noves energies i fomenti noves sinèrgies, en benefici de la normalització del català, de la unitat de la nostra societat i de la capacitat de Terrassa i de Catalunya per integrar moltes veus i identitats en una llengua i una identitat que no exclouen ningú i que constitueixen l’autèntica clau de la força i l’empenta del nostre país.”

Amb l’estrena de les noves instal·lacions al Vapor Universitari, el CNL inicia una nova etapa que implica un salt qualitatiu en el servei als usuaris i a la ciutadania en general. L’acte ha acabat amb la conferència-recital “Joan Vinyoli i el seu domini màgic”, a càrrec d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa.