Els centres afectats pel 25% de castellà aplicaran ja la norma

Rigau els dóna l'odre que es comenci a aplicar la sentència del TSJC

EP
13 de juny del 2014
La consellera d'Educació de la Generalitat, Irene Rigau, ha ordenat als cinc centres afectats per l'obligació d'impartir el 25% de classes en castellà en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que l'apliquin des de dilluns fins al 20 de juny, quan s'acaba el curs.

En la roda de premsa de presentació dels resultats de competències bàsiques de sisè de Primària, la consellera ha afirmat aquest divendres que ha tingut "la voluntat de deixar ben tancat el tema" juntament amb les escoles afectades, si bé no ha avançat què passarà a partir de setembre.

La conselleria ha donat instruccions als centres perquè presentin un projecte en què es demostri que el castellà hi és "una llengua de comunicació", amb resultats i exercicis que s'enviaran posteriorment al TSJC.

Manifestació per la immersió

Precisament aquest dissabte a la tarda hi ha convocada una manifestació a favor de la immersió lingüística que compta amb el suport d'Òmnium Cultural, els sindicats de mestres i la Federació d'Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), entre d'altres.

Somescola assegura que ja ha rebut la confirmació de més d'un centenar d'autocars d'arreu del país per assistir a la marxa, que tindrà forma de cercavila, amb una vintena de formacions de percussió, deu companyies de teatre de carrer, una quarantena de gegants, vint peces de bestiari popular i una cinquantena de gegantons.