Terrassa serà la seu de la Diada de la Puntaire 2015

Lluïsa Tarrida
11 de juny del 2014
La regidora Teresa Casals a l'acte de relleu de la Diada a Olot Foto: A.T.

La regidora de Turisme, Teresa Casals, va assistir, per delegació de l’alcalde, a l’acte de relleu de la Diada de la Puntaire a la ciutat d’Olot, on s’ha celebrat aquest cap de setmana la Diada de la Puntaire 2014. Casals va rebre de mans de l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, una figura representant una puntaire, com a símbol del traspàs, moment que recull la imatge.
 
Terrassa serà la seu l’any 2015 de la XXVIII Diada de la Puntaire, la gran trobada anual de puntaires de Catalunya. L’Associació Catalana de Puntaires va triar la candidatura de Terrassa a l’assemblea general de l’entitat, que es va celebrar el passat mes de febrer a Barcelona. La iniciativa d’optar a acollir la Diada de la Puntaire va sortir de l’Ajuntament de Terrassa, després de mantenir contactes amb la comunitat puntaire de la ciutat.

A Terrassa existeix una entitat dedicada específicament a les puntes de coixí, l’Associació de Puntaires de Terrassa. A més, diverses entitats de la ciutat, com ara clubs de gent gran, tenen seccions de puntes de coixí, i també moltes persones practiquen aquesta disciplina sense estar associades.