Terrassa s'adhereix a la Carta de Màlaga

És una aposta internacional pels models urbans sostenibles

La Torre
09 de juny del 2014
L’Ajuntament de Terrassa s’adherirà a la Carta de Màlaga i a la plataforma CAT- MED pels models urbans sostenibles després que el Ple municipal celebrat el passat 29 de maig n’aprovés l’adhesió.

D’aquesta manera, Terrassa s’afegirà a les 25 ciutats i territoris d’Espanya, França, Itàlia i Grècia associades per a la defensa d’un model de ciutat compacta, sostenible i cohesionada.

La Carta de Màlaga la van signar el 7 de febrer de 2011 els alcaldes, alcaldesses i representants institucionals de les ciutats i territoris socis pel projecte CAT-MED: Màlaga, Sevilla, València, Barcelona, Marsella, la Comunitat del País d’Aix-en- Provence, Roma, Gènova, Turín, Regió d’Àtica i Tesalònica.

El projecte CAT-MED (Changing Mediterranean Metropolises Around Time) va arrencar dos anys abans també a Màlaga, al voltant de la idea de promocionar les Illes Verdes, una experiència pilot edificatòria, símbol de la cohesió territorial, social i tecnològica. El document recull el compromís de promoure models urbans sostenibles i portar a bon termini les actuacions urbanes en concordança amb la filosofia d’aquesta carta, i estableix la creació d’una plataforma per a vehicular aquests compromisos.

Els onze signants de la carta més l’Institut del Mediterrani van crear la plataforma com a socis fundadors, i posteriorment s’hi han afegit 14 governs de diferents àmbits territorials dels quatre estats. L’Ajuntament de Terrassa considera que la participació en aquesta plataforma pot resultar molt enriquidora per al nostre municipi i que l’intercanvi d’experiències amb aquestes ciutats i territoris permetrà impulsar nous projectes en aquest àmbit. En aquest sentit, el Ple municipal va votar dijous favorablement la proposta de l’Equip de Govern. En els propers dies el Consistori sol·licitarà formalment la seva adhesió a la Carta i a la Plataforma.