Dret a Decidir... Capgròs de Terrassa

Nou dels dotze capdidats de 2014 defensen els seus valors per ser votats i assolir un dels majors reconeixements populars de la ciutat

Joan Manel Oller
07 de juny del 2014
Capdidats a l'escenari de la plaça Vella Foto: Joan Manel Oller

"Jo sóc el millor capdidat a Capgròs de l'any 2014". Així es podria resumir l'acte de presentació de candidatures que s'ha fet aquest vespre a la plaça Vella de Terrassa. Els aspirants han defensat les seves virtuts davant de la societat terrassenca, que ara  tindrà el dret de votar-los en funció de les seves qualitats i mèrits. I una bona part dels discursos han girat també al voltant del Dret a Decidir.

El Casinet de l'Espardenya i la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa han organitzat, com ja és habitual, una gran festa de presentació dels capdidats, que anuncia que la Festa Major ja s'acosta. Ser Capgròs és un dels reconeixements més grans que pot rebre un egarenc o egarenca. La festa està cada cop més consolidada, com ho demostra que pràcticament tots els capdidats hi han estat presents. Només han fallat Just Casas, Rafael Comes -però aquest s'ha justificat i ha aportat una carta que ha lelgit Xavi Coral- i Joaquim Navarro, pare de Pere Navarro. Tanmateix, no ha pujat a l'escenari, peró sí que se l'ha vist perm la plaça.
 
Per anar obrint boca,els grups de cultura popular han anat en cercavila des del Raval i fins a la plaça Vella, passant per la placeta de la Font Trobada i el carrer dels Gavatxons. El Ball del Serrallonga ha actuat de mestre de cerimònies. El concert i ball final ha anat a càrrec del duo terrassenc Betzuca.
 
Us recordem que la llista de capdidats per al 2014 és la següent:

Rosa Boladeras: Actriu triomfadora al teatre, a la televisió i al cinema. Però també artista participativa i compromesa amb la cultura de la ciutat.
 
Salvador Cardús: És el sociòleg titular de Catalunya. Membre del Consell de la Transició Nacional, professor, tertulià, conferenciant, educador...
 
Just Casas: Carismàtic professor d’Història. Anarcosindicalista de la CNT. Activista social total.
 
Luna Cohen: Cantant brasilera afincada a Terrassa. Té una veu preciosa i és impossible no moure’s i commoure’s amb els seus ritmes càlids i sensuals.
 
Rafel Comes: Erudit de la història de Terrassa. No hi ha cap dada local que se li escapi. És la memòria de la ciutat però també gran excursionista i col·leccionista.
 
Joan Gómez: Activista cultural incansable i pal de paller de l’activitat social i teatral de la parròquia de la Santa Creu.
 
Joan Martínez Colás: Músic de músics i inventor de tota mena de mogudes. Dirigeix corals, canta òpera, produeix espectacles musicals... i sempre vestit de blanc.
 
Joaquim Navarro (Pare del Pere Navarro): Per haver expressat el seu ideal independentista amb il·lusió i fermesa enmig d’un ambient familiar federalista.
 
Toni Solans: Incansable dinamitzador de la cultura popular terrassenca. No hi ha grup on no hagi estat. Està tan implicat que fins i tot ha fet el drac Baluk Astharot
 
Mariona Tomàs: Periodista tot terreny molt carinyosa. La podem escoltar a la Ràdio Municipal amb el “Submarí” i veure a Canal Terrassa a “Entre 3”
 
Carlos Trujillo: Propietari del restaurant La Parada famós per la seva cuina. Va guanyar l’últim concurs Tapa-tapa i va representar Terrassa a la final de Sitges.
 
Rosa Maria Vives: Galàctica. Envia cartes a tothom des de l’espai exterior. Impulsora de l’Ateneu Terrassenc. Llueix el pentinat més impactant de la ciutat.
 
Jurat del Carnestoltes 2014: Per públic escarni. Els jurats són lliures de prendre les decisions que vulguin però quan ningú en el món hi està d’acord, alguna cosa falla.