A presó per 170 kg d'haixix en un traster de Terrassa

La droga va ser trobada arran d’una denúncia per robatoris a diversos trasters d’un aparcament comunitari del barri de Segle XX

J.M.O.
07 de juny del 2014
La droga va ser trobada arran d’una denúncia per robatoris Foto: Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació i del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Terrassa van detenir el passat 26 de maig un home de 37 anys de nacionalitat marroquina i resident a Terrassa com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un d’atemptat a agents de l’autoritat.
 
Els fets van tenir lloc durant la darrera setmana del passat mes de maig, quan efectius de la Unitat d’Investigació van ser alertats que algú havia forçat diversos trasters d’un aparcament comunitari d’un edifici del barri de Segle XX de Terrassa. Els investigadors van desplaçar-se al lloc i van observar que a l’interior d’un dels trasters que presentaven les portes forçades hi havia una bàscula de precisió i gran quantitat de peces de haixix en diferents paquets i fardells.
 
Mentre els agents inspeccionaven els trasters i recollien la droga en presència d’alguns veïns, va  accedir a l’aparcament un vehicle conduït per un home. Aquest, en detectar la presència dels agents va maniobrar de manera brusca amb el vehicle tractant de fugir. Quan un dels agents presents al lloc va interposar-se en la seva trajectòria i li va donar l’alto, el conductor va intentar escometre contra aquest i va aconseguir fugir. Ràpidament va establir-se un dispositiu de recerca del vehicle i instants després, efectius de paisà del Grup de Delinqüència Urbana van localitzar el vehicle i el conductor quan descendia d’aquest, en el moment que l’estacionava a un aparcament.
 
Els agents van poder determinar que el conductor del vehicle interceptat era l’actual llogater del traster que contenia la droga, la qual després de ser pesada va aportar un pes de gairebé cent setanta kilograms, i en van procedir a la seva detenció pels presumptes delictes contra la salut pública i atemptat a agents de l’autoritat.
 
El detingut va ser posat a disposició judicial i el Jutge de Guàrdia de Terrassa en va decretar el seu ingrés a presó provisional.