Vacarisses ja és una vila groga

Aprovades les bases reguladores de les subvencions de l’'Ajuntament de Vacarisses per a l’'adquisició de llibres de text i material

Lluïsa Tarrida
05 de juny del 2014
Des d’'aquest mes de juny, Vacarisses és una Vila Groga, en defensa del model públic d’Educació i en suport de les reivindicacions dels moviments socials contra la LOMCE i per una educació pública de qualitat. La moció, presentada pel grup municipal d’'ERC, va comptar amb el suport de tots els regidors. Només el regidor del PP, Mariano Méndez, va votar-hi en contra i es va mostrar "sorprès" per la moció ja que va exposar que "els republicans són “còmplices de les retallades en educació a Catalunya"”.

L'’equip de govern va defensar el text, tot “manifestant el "malestar" de la comunitat educativa”, però va demanar que ERC, "“ara que té força a la Generalitat, pressioni" el Departament d’'Ensenyament perquè les "retallades no siguin tan pronunciades"”.

En la darrera sessió plenària es va aprovar també les bases reguladores de l’'atorgament de subvencions de l’'Ajuntament de Vacarisses per a l’'adquisició de llibres de text i material didàctic complementari i informàtic per al curs escolar 2014-15. Des de fa uns 2 anys, el sistema d’'atorgament d’'aquestes subvencions es calcula en funció de la renda per càpita de les famílies, “"per ajudar més qui més ho necessita"”, va explicar el regidor d’Ensenyament, Josep Maria Gibert.

El PP es va posicionar a favor de la proposta, mentre que la resta de formacions de l’'oposició van abstenir-se. La regidora socialista Mariana Ríos va argumentar que el seu grup està “a favor d'’un sistema "més just que promogui l'’educació igualitària"”. El regidor d'ERC, Antoni Masana, tot i “valorar positivament que se subvencioni l'’adquisició d’'ordinadors”, va considerar que "l'’ajuda és baixa (un 25% del cost total)". També la veu “"insuficient"” el regidor de CiU, Ricard Reollo, que, tanmateix, va donar suport al model d'’atorgament de les subvencions.