Sobre Can Vies i l'obertura del Casal Popular dels Pins a Matadepera

Des de la CUP Matadepera expliquen què representa el centre social ubicat a Sants i animen als vilatans a participar en les tasques de rehabilitació dels locals d'Els Pins

CUP Matadepera
05 de juny del 2014
"Potser és difícil entendre des de Matadepera com funcionen les dinàmiques urbanes d’un barri com Sants, i com pot arribar a ser-hi  important, a més d’estimat i valorat, un centre social. Com a CUP de Matadepera ens agradaria explicar als nostres convilatans la realitat del Centre Social Can Vies, del que tant es parla aquests dies i del que és fàcil que n’hagueu rebut una visió esbiaixada.
 
Can Vies era un centre cívic que participava intensament en la vertebració social del barri de Sants, i en el que treballaven diverses entitats en un sistema de funcionament basat en l’autogestió, un model alternatiu al capitalista que regeix les entitats municipals de Barcelona. Can Vies rebia la complicitat i el suport dels veïns i veïnes del barri de Sants, que ara veuen com els 17 anys d’història en comú són abatuts per sorpresa i de mala manera, abans que s’hagi pogut consensuar cap sortida alternativa. És particularment indignant el fet que no hi ha cap projecte ni proposta de futur per a l’edifici o el terreny on era Can Vies: l’ajuntament i els seus propietaris, l’empresa municipal de transport de Barcelona, només volien acabar amb l’ocupació i destruir el Centre Social. Des de la CUP de Matadepera no podem més que censurar-ne l’enderrocament i sumar-nos a les crides per la reobertura del diàleg, tot i que el mal ja està fet. Demanem també que es desmilitaritzi el conflicte i es demanin responsabilitats polítiques per aquest desallotjament singularment injust, inoportú i difícil d’explicar.  
 
També volem aprofitar per explicar als veïns de Matadepera que també aquí estem teixint una alternativa, el Casal Popular Els Pins, que com Can Vies aposta per l’autogestió. Ara mateix tot de convilatans estan participant en les tasques de rehabilitació dels locals d’Els Pins, a les quals us animem a sumar-vos. El dia 14 de juny en farem la inauguració. Des de CUP Matadepera celebrem el naixement del Casal i us animem a fer-vos-el vostre".

CUP Matadepera