El Matí de Catalunya Ràdio, en directe des del mNACTEC de Terrassa

El divendres 6 de juny, amb motiu del 30è aniversari de la seva creació, el museu serà l'escenari del programa conduït per la periodista Mònica Terribas, i comptarà amb l'actuació del Mago Pop

J.M.O.
05 de juny del 2014
Voltes del mNACTEC
Voltes del mNACTEC | N.S.
Desenes de persones van passejar-se per la teulada del Museu Foto: N.S.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) prepara per aquest divendres 6 de juny, el programa “El matí de Catalunya Ràdio” que és el primer i més emblemàtic dels actes de celebració del seu 30è aniversari, commemoració que servirà per posar en valor el patrimoni industrial català i del Sistema Territorial del mNACTEC, que agrupa actualment vint-i-sis museus i centres museístics. Un segon acte, d’igual importància, serà la presentació del llibre “Espais recobrats: els nous usos del Patrimoni Industrial català” que tindrà lloc el 8 de juliol. Més endavant, a la tardor, es preveu organitzar altres activitats.

El programa començarà, com és habitual, a les sis del matí, però no serà fins passades les vuit quan Mònica Terribas esmorzarà amb Xavi Coral al restaurant La Terrassa del Museu; continuarà el programa amb una tertúlia amb periodistes de Terrassa i representants dels mitjans de la ciutat que tractaran temes d’actualitat.

Seguidament, Pepa Ferrer farà un recorregut pel mNACTEC de la mà del seu director, Jaume Perarnau, que explicarà la trajectòria d’aquest Museu Nacional al llarg dels trenta anys i com és actualment.
 
A partir de les 10 del matí, el programa s’obre al públic amb l’Espai Orla, amb un especial d’Hoquei de Terrassa. A la sessió “Entre paraules”, Ramon Solsona tractarà l’etimologia de paraules relacionades amb Terrassa. Serà cap a les onze que el Mago Pop interactuarà amb els assistents. Més tard, al migdia, Francesc Mauri i Lo Cartanyà presentaran el temps i, finalment, tancarà el programa l’actuació musical del grup Estupida Erikah.

Des de les deu del matí i fins la una del migdia, quan finalitza l’emissió, l’Auditori del mNACTEC (Rambla d’Ègara, 270 de Terrassa) estarà obert al públic perquè escoles, instituts, col·laboradors, amics i tothom que ho desitgin puguin assistir al programa en directe.
 
Escaleta d’emissió (provisional):

  • De 08.15 a 8.30h. Esmorzar amb en Xavi Coral al restaurant La terrassa del Museu.
  • De 08.30 a 9.30h.Tertúlia amb periodistes de Terrassa sobre temes d’actualitat i de Terrassa: amb representants de Ràdio Municipal Terrassa, Televisió de Terrassa, Diari de Terrassa, NewT, Nació Digital, diari La Torre, etc.
  • De 09.30 a 10.00h. Recorregut pel Museu amb Pepa Ferrer i el director, Jaume Perarnau.
 
  • OBERT AL PÚBLIC
  • De 10.00 a 10.45h. Secció Espai Orla. Un especial sobre Hoquei de la ciutat de Terrassa: els primers jugadors, els jugadors olímpics...etc. El Sr. Freixa, del Club Deportiu Terrassa Hockey entrevistarà jugadors de vàries generacions.
  • De 10.50 a 11.00h. Secció “Entre paraules”, Ramón Solsona parlarà de l’origen etimològic de paraules que tinguin a veure amb Terrassa com pot ser Ègara.
  • D’11.10 a 11.35h. Entrevista + actuació del Mago Pop (Antonio Díaz).
  • D’11.40 a 12.00h. Enxampats amb Enric Lucena + presentació de personatges.
  • De 12.03 a 12.10h. Informació al detall amb els Minoristes.
  • De 12.10 a 12.35h. MeteoMauri amb Francesc Mauri des de Terrassa + Lo Cartanyà.
  • De 12.40 a 12.55h. Entrevista i actuació musical amb el grup ESTUPIDA ERIKAH.
 
Sobre el mNACTEC
El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) és un dels tres Museus Nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. Amb la missió de fomentar el coneixement de la història de la ciència, la tècnica i la industrialització de Catalunya, els principals objectius del mNACTEC són l’adquisició, la conservació i la documentació del béns mobles de caràcter científic i tècnic que constitueixin un testimoni de la història del món del treball i de la vida quotidiana, així com les innovacions tecnològiques, amb especial interès en els objectes produïts des de la industrialització fins als nostres dies i, preferentment, els fabricats a Catalunya.
 
La seu del mNACTEC està ubicada a Terrassa en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català i un dels més bells d’Europa: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.