Es lliuren els premis del Concurs BBVA de dibuix escolar

En aquest 33è certamen, els escolars s'han hagut d'inspirar en contes sobre catalans universals il·lustrats per Pilarín Bayés

La Torre
03 de juny del 2014
El Centre Cultural Terrassa va acollir el lliurament dels premis a 36 escolars Foto: BBVA

Uns 16.000 alumnes d’escoles d’arreu de Catalunya han participat en la 33a edició del Concurs BBVA de dibuix escolar, que té la finalitat de contribuir a desenvolupar habilitats i capacitats d’alumnes de primària en el camp del dibuix i la il·lustració, i fomentar, a la vegada, l’interès per la lectura. El concurs és convocat anualment per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA, i s’inclou dins del programa d’acció social que duen a terme en col·laboració les dues entitats pel conjunt del territori català.

En aquesta nova edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar, s’han presentat escoles d’una cinquantena de localitats catalanes de les comarques de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Dels dibuixos realitzats pels 16.000 alumnes participants, se n’han seleccionat 852, en un procés que han dut a terme les pròpies escoles. Aquests dibuixos han entrat en la fase final del concurs, en què un jurat integrat bàsicament per representants d’escoles d’art d’Olesa de Montserrat, Olot, Tarragona i Terrassa han procedit a l’atorgament de premis.

Una quarantena de premis per a les diferents categories

En total, s’han concedit 36 premis, entre primers, segons i tercers en les dues categories establertes d’alumnes entre 6 i 12 anys (una per als cursos de 1r, 2n i 3r de primària, i l’altra, per als cursos de 4t, 5è i 6è). També s’han atorgat 4 accèssits. Les escoles han optat a premis en metàl·lic en funció dels reconeixements obtinguts pels seus alumnes.

En aquest 33è concurs, els escolars s’han hagut d’inspirar en contes sobre catalans universals il·lustrats per Pilarín Bayés, cedits per Editorial Mediterrània. Es tracta de textos de figures tan emblemàtiques com el músic Pau Casals (escrit d’Albert Gumí), el pintor Salvador Dalí (escrit de Virgínia Palomo), l’arquitecte Antoni Gaudí (escrit de Fina Duran), el pintor Joan Miró (escrit de Fina Duran), el pallasso Charlie Rivel (escrit de Josep Puigjaner) i l’escultor Josep Maria Subirachs (escrit de Maite Sarró).

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc aquest dissabte dia 31 de maig al Centre Cultural Terrassa, de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, que s’encarrega de l’organització. La sessió va comptar amb l’assistència dels infants guanyadors, acompanyats dels seus pares i familiars. Els treballs premiats han servit per il·lustrar un nou llibre de la col·lecció “Concurs BBVA de dibuix escolar”.