Docents del Conservatori s'indignen amb l'Ajuntament

El col·lectiu de professors de l'Escola de Música acusen el Consistori de "nombrosos despropòsits, falta de criteri pedagògic i de professionalitat" i lamenten "el constant retrocés en la política educativa envers el nostre centre"

La Torre
03 de juny del 2014
Els professors del Conservatori-Escola de Música han aprovat per unanimitat el segon Manifest, després que tot just ara es compleixin dos anys del primer que van realitzar. Des del claustre afirmen que "malgrat els esforços de l'equip directiu per transmetre que l'estil inoperant de l'administració arribaria a canviar, creiem que hi ha un constant retrocés en la política educativa envers el nostre centre. Amb l'excusa de l'actual crisi financera s'ha creat una barrera entre l'administració i el bloc educatiu que impedeix fer adequadament la nostra feina".

Els docents han fet arribar el Manifest a La Torre per tal de deixar palès que lamenten "profundament que les diferents mesures que s’han aplicat darrerament per canviar l’organització del treball al Conservatori no hagin estat encaminades a facilitar la innovació i a potenciar encara més la motivació dels professionals, sinó dirigides a la regulació, el control i la inspecció de les tasques, actuacions que mostren la desconfiança i el poc respecte que es té per la qualitat professional i humana del col·lectiu". Des del Conservatori afirmen que han mantingut "durant els darrers dos cursos un respectuós silenci i compliment de l'activitat docent" tot i els "nombrosos despropòsits, falta de criteri pedagògic i de professionalitat que va demostrant progressivament i en augment el Servei Educatiu de la ciutat".

Per tot plegat, els professors exigeixen "als gestors responsables de l’Ajuntament un canvi radical de rumb en les decisions preses en aquests darrers mesos, basades en la desconfiança envers la nostra tasca, el menyspreu envers la nostra capacitació pedagògica i la inflexibilitat i manca de diàleg, i entenem que s'està destruint ràpidament i deliberadament l'alt nivell de rendiment que ha assolit aquesta escola després de més de 100 de tradició". Així i tot, manifesten que "mantindrem intactes, malgrat les dificultats, la nostra vocació de servei i el nostre compromís amb la formació humana i musical dels nostres alumnes".