Antoni Amat i Armengol, Premi Cambra 2014

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, lliurarà els Premis Cambra 2014 en un acte que tindrà lloc el proper dijous 19 de juny

La Torre
04 de juny del 2014
Els òrgans de govern de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa han acordat distingir amb el Premi Cambra 2014 al Lideratge Empresarial a Antoni Amat i Armengol de l’empresa ESTAMP SAU, de la qual n’és el fundador. Així mateix, ha acordat concedir el Premi Cambra 2014 a la Iniciativa Empresarial a la Demarcació a l’empresa Pont, Aurell y Armengol SL, de Terrassa, i el Premi Cambra 2014 a l’Empresa de Nova Creació a SomnisMir SL (Stick&Ready), de Terrassa.

Aquestes tres categories se sumen a les 10 empreses guardonades per a cada una de les categories de participació oberta (Internacionalització – Gestió del Talent, la Formació i el Coneixement - Impuls a la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament - Responsabilitat Social Corporativa - Millor Iniciativa Comercial i de Serveis) que la Cambra va fer públic després del veredicte emès pel Jurat el passat dia 16 de maig.

La vicepresidenta del Govern de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega, lliurarà els Premis Cambra 2014 en un acte que tindrà lloc el proper dijous 19 de juny a la masia La Tartana, de Matadepera. L’acte de lliurament dels Premis Cambra 2014 se celebrarà en el marc d’un acte de caràcter marcadament institucional i empresarial que reunirà al voltant d’unes 500 persones, entre les quals comptarà amb una nodrida representació de directius d’empreses de la demarcació de la Cambra, així com també representants del món polític, econòmic i institucional català. Més de 150 empreses guardonades en més de 30 anys

Premi Cambra 2014 al Lideratge Empresarial:
Antoni Amat i Armengol, fundador de l’empresa ESTAMP SAU Antoni Amat i Armengol és el fundador d’ESTAMP SAU. Creada l’any 1984 per a la fabricació de peces metàl·liques, ESTAMP té seu a Terrassa des de l’any 1992, amb successives ampliacions fins a l’any 2002, i inicialment es dedicaven a produir escuts protectors de calor en alumini. L’empresa compta també amb oficines comercials i d’enginyeria a Alemanya i a la Xina. L’empresa, que l’any 2011 va generar una facturació de 35 milions d’euros, manté una intensa activitat innovadora. Actualment ESTAMP, que enguany celebra el 30è aniversari, és una empresa compromesa amb el lideratge en el disseny, producció i lliurament d’aïllants tèrmics a base de metall per al sector de l’automòbil.

Antoni Amat va fundar ESTAMP aprofitant el seu ampli bagatge en el camp de l’estampació metàl·lica. Llicenciat en enginyeria industrial, destaca la seva activitat professional vinculat al sector de la fabricació de carrosseries per a l’empresa d’automoció Seat, i amb Industrial de Carrocerías SC, la principal indústria carrossera espanyola als anys setanta i més coneguda com a Cooperativa Inducar. En la seva etapa a Inducar, Amat va crear el model 1.200 Sport de Seat, conegut per Bocanegra i vehicle de culte per a molts apassionats del món del motor. Antoni Amat va rebre l’any 2009 el Premi Bonaplata, que atorga l’Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d’Arqueologia (AMCTAIC), per la seva col·laboració amb el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).

Premi Cambra 2014 a la Iniciativa Empresarial a la Demarcació: 
PONT, AURELL Y ARMENGOL SL Creada l’any 1875, l’empresa terrassenca Pont, Aurell y Armengol SL es dedica a la producció de teixits punxonats per al sector de l’automoció, com el revestiment d’interiors de l’automòbil, moquetes, safates porta paquets, maleters, sostres d’automòbil, etc. L’empresa ha desenvolupat una trajectòria que es caracteritza per l’exploració constant de noves especialitats i la innovació. En aquest sentit, l’empresa, que va iniciar la seva activitat amb la fabricació d’articles de draperia, va evolucionar cap a l’especialització en diferents sectors del tèxtil com la confecció de teixits per al calçat i la confecció de roba masculina fins a la producció de teixits per a la fabricació de sabatilles i teixits per a tapisseria d’automòbils innovant amb nous materials com la fibra de jute i el cautxú.

Ha estat reconeguda per la seva trajectòria i especialment per la seva capacitat innovadora adaptant la seva activitat d’origen tèxtil a les necessitats canviants del mercat. Amb una sòlida política d’aliances, Pont, Aurell y Armengol ha constituït un total de set empreses vinculades al sector de teixits, maquinària tèxtil i components amb socis internacionals. Al mateix temps, Pont, Aurell y Armengol està present des del 2005 a la República Txeca i recentment, en el 2014, al Marroc amb dues plantes de fabricació.

Premi Cambra 2014 a la Empresa de Nova Creació: 
SOMNISMIR SL (STICK&READY) Stick & Ready, de Terrassa, és una empresa de nova creació que des del 2013 es dedica a la producció d’etiquetes personalitzades, resistents a l’aigua, el calor i al fred. Es tracta d’etiquetes de vinil laminades de diferents mides i formes i amb una alta versatilitat i resistència. L’empresa, formada per dos treballadors, ha desenvolupat un producte que ofereix un ventall molt ampli d’aplicacions de l’etiquetatge i marcatge d’articles de roba i productes de la llar com, per exemple, articles per a nens per a la guarderia o gent gran, així com articles escolars, passant per estris per a campus i colònies i activitats esportives, alertes mèdiques o per a la llar (per etiquetar productes per al congelador, tuppers, pots de cuina, per als arxivadors...). Aquestes etiquetes, amb una alta resistència a la temperatura, poden ser introduïdes al rentavaixelles, rentadora, assecadora, microones o congelador.