Terrassa aprova els Protocols de la Fira Modernista

El document que estableix els criteris i regula l’organització d’aquest certamen, amb l’objectiu de preservar les seves principals característiques i singularitat, i assegurar el manteniment o la millora del nivell de qualitat que ha assolit en les darreres edicions

per J.M.O., 31 de maig de 2014 a les 19:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Ple de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar els Protocols de la Fira Modernista de Terrassa, el document que estableix els criteris i regula l’organització d’aquest certamen, amb l’objectiu de preservar les seves principals característiques i singularitat, i assegurar el manteniment o la millora del nivell de qualitat que ha assolit en les darreres edicions. El text recull els principals aspectes i activitats que la Fira Modernista ha d’incloure en cada edició, així com els requisits i característiques que han de complir els grups, entitats, establiments, artistes, etc., que hi prenen part.


El document s’estructura en:
-Antecedents sobre el Modernisme a Terrassa, la creació i els objectius de la Fira Modernista, i la necessitat i la funció d’elaborar-ne uns protocols.
-Àmbit temàtic i cronològic de la Fira
-Dates de celebració

-Espai on es desenvolupa
-Actes essencials de la Fira
-Tipologia dels participants Ambientació de la Fira: requeriments, característiques -Presentació de propostes per participar a la Fira
-Elements de difusió i anunci
-Seguiment i revisió dels Protocols
-Annexos amb diferents articles i documents de referència

La iniciativa de dotar la fira d’uns protocols va partir de la Comissió de Seguiment de la Fira, formada per l’Ajuntament, el Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Comerç Terrassa Centre, l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell i la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa. Una comissió redactora formada per experts de diferents àmbits i tècnics dels serveis municipals implicats en l’organització de la Fira han estat treballant en els protocols des del juliol de 2013.

La comissió redactora l’han format: Maria Costa (gerent de Comerç Terrassa Centre i impulsora de la fira durant la seva etapa com a regidora de Comerç) Lluís Rístol (Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca) Marc Galí (expert en festes tradicionals i cultura popular) Mireia Freixa (historiadora de l'art i experta en Modernisme) Antoni Martinet (firaire, organitzador de mercats d'artesania) Ricard Torrens (gestor cultural) Francisco Gómez (tècnic municipal de Comerç, Mercats i Fires) Jordi Garreta (tècnic municipal de Turisme).

Per alguns temes concrets s’ha comptat amb la participació d’altres experts com el director del Museu de Terrassa Domènec Ferran, o la presidenta de l’Associació de Comerciants de Ca n’Aurell Joana Carré.

 

Participació