Petició per investigar la mort d'una noia vinculada a Terrassa i Matadepera

Sara Díaz va morir atropellada ara fa un parell d’anys

La Torre
30 de maig del 2014
Sara Díaz Foto: Arxiu Familiar/Matadepera.cat

Familiars i amics de Sara Díaz, una noia que va cursar estudis a l’Escola Ginesta i que va morir atropellada ara fa un parell d’anys sense que de moment la justícia hagi actuat, han fet una crida als mitjans de comunicació per tal de recollir signatures, i que la seva petició sigui atesa per part de la Conselleria de Justícia i Interior i dels Ministeris de Justícia i Interior.

Segons la reclamació, els fets van succeir el juliol del 2012 quan Sara va ser atropellada mentre anava amb moto per un cotxe a l’autovia B-24 en direcció Vallirana, informa Matadepera.cat. El responsable no només va fugir sinó que va abandonar el cotxe a la mateixa autovia, i a causa de la poca il·luminació que hi havia, Sara va patir un segon atropellament, morint a la carretera poc després mentre esperava els serveis d’emergència.

Els Mossos d’Esquadra van aconseguir localitzar i interrogar poques hores més tard al responsable del primer atropellament, que va confessar els fets: un ciutadà paraguaià amb situació irregular a Espanya. La família ha explicat a La Torre que malgrat les seves peticions perquè es prenguessin mesures per tal d’evitar la seva fuga, el responsable va finalment escapolir-se al seu país d’origen. L'individu no va ser detingut malgrat que havia confessat, que conduïa en sentit contrari a la marxa i no va frenar i que anava sense assegurança i el carnet no li permetia conduir a l'estat espanyol.

Des de llavors, la família espera que es pugui fer alguna acció per detenir al responsable de la mort de Sara Díaz. I per això, i a través de la plataforma de peticions www.change.org es demana una recollida de signatures per tal sol·licitar a la Conselleria de Justícia de la Generalitat de Catalunya i al Ministeri de l’Interior que col·laborin per a què la tràgica mort de la jove no quedi impune, i es pugui dictar una ordre de detenció internacional per a què declari.

Pel que fa a la seva relació amb Matadepera, Sara Díaz va venir a viure al poble l’any 1987 procedent de Madrid, on havia nascut l’any 1980. Va estudiar a l’Escola Ginesta el segon nivell de l’educació primària, i després d’un temps a Terrassa, va tornar a Matadepera, on s’hi va estar fins al juny de 1994.

El director de l’Escola Ginesta, Joan Calvo, la recorda especialment “pel seu caràcter alegre i extravertit, sempre disposada a participar”, però també “per la bona relació que tenia amb els seus companys, per la seva afició a jugar a futbol i per la seva maduresa a l’hora de parlar amb el mestres”.