Els Castellers de Terrassa ataquen l'Ajuntament

La colla blauturques es queixa de la deixadesa municipal al passatge d'Emili Miró, i afirma que està mes brut que mai

J.M.O.
30 de maig del 2014
Passatge Emili Miró Foto: C.T.

Els Castellers de Terrassa estan enfadats amb l'Ajuntament de Terrassa. I ho manifesten en un escrit on parlen de "racons oblidats... promeses interessades i finalment incomplertes."

Amb motiu de la jornada de portes obertes, dintre dels actes preparats per a la Festa Major del barri de Ca n’Aurell, la colla blautuquesa estan realitzant unes actuacions de millora a l’interior i a l’exterior del local social. "Davant de la passivitat mostrada per l’Ajuntament de la nostra ciutat, seran els mateixos membres de la colla els que hauran d’acondicionar i netejar l’entorn. I és que tot i el compromís adquirit a principi d’any quan el nou equip directiu de l’entitat es va entrevistar amb l’alcalde i el regidor de Cultura i els van mostrar la seva inquietud respecte a aquest tema i la mala imatge que es projecta a veïns i entitats convidades, la rodalia presenta un aspecte encara pitjor que aleshores".

Segons els Castellers de Terrassa, el Passatge Emili Miró presenta un estat "lamentable, amb males herbes descontrolades, i guixades a les parets del local i de les construccions del voltant".

Aquest vial va ser inaugurat l’any 2000 per l’ex-alcalde Manel Royes, i rep el nom en honor a l’Avi Emili, figura cabdal dels castells a tota Catalunya, i sobretot a Terrassa, on va participar de manera activa en la fundació de les dues colles, i que va ser president de Castellers de Terrassa de manera honorífica fins el seu decés el 1993.



Aquest dissabte, a partir de les cinc de la tarda, els Castellers deixaran per un moment la seva activitat normal i agafaran aixades, rasclets, escombres i fregalls per fer de jardiners, treure les males herbes que campen al seu aire i netejar les parets "davant la indiferència i desinterès de les autoritats locals, per donar una imatge més digna a veïns i visitants que acudeixin a veure i conèixer el local per descobrir on i com es desenvolupa el dia a dia d’una de les institucions amb més renom del barri i la ciutat".