El govern, en contra la LOMCE però sense declarar-se insubmís

La comunitat educativa de Terrassa ha dut el rebuig a la política de retallades en l'ensenyament públic al ple municipal

per Lluïsa Tarrida, 29 de maig de 2014 a les 20:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ple municipal ordinari de Terrassa ha acollit la intervenció de l'AMPA del Centre Escolar França, per tal d'exposar precs en relació a la defensa de l'educació pública i la insubmissió a la nova Ley Orgànica de Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE), aprovada pel govern espanyol. La comunitat educativa havia convocat aquesta tarda una mobilització davant de l'Ajuntament en contra de la llei.

Document llegit al ple ordinari de demanda d'insubmissió a la LOMCE
Manel Pérez, regidor d'Ensenyament, ha estat l'encarregat de respondre la intervenció i peticions de la comunitat educativa de Terrassa.

"Valorem molt la tasca dels professionals que a vegades van fins i tot contracorrent de les lleis de les administracions per ser útils als joves que més ho necessiten. Primer, cal tenir present que retallar a l'escola sempre té més impacte en qui més la necessita, i segon, tots els canvis legals en l'última dècada han obviat la complexitat de l'educació i han anat a la direcció contrària a la modernitat i el que necessita el país.

No es pot legislar contra la societat ni permetre un retrocés qualitatiu en l'educació. L'educació és prou important per deixar que es reguli en les lleis del mercat. Ni són admissibles les retallades ni la reducció en els últims anys del 20% del pressupost que ha destinat el Departament d'Ensenyament a l'educació pública, que no privada. En 35 anys de democràcia portem set reformes. Si realment el motiu prioritari fos el fracàs escolar, com argumenta la LOMCE, caldria preocupar-se dels que van malament. En nom d'un concepte equívoc es redacta una llei que lluny de pretendre el que ens volen fer creure, aposta per una visió retrògada de l'educació. Per això entenem i compartim que la comunitat educativa reaccioni, es coordini i expliciti que no renunciarà a un model educatiu, laic, català, inclusiu, democràtic, públic i de qualitat.

Ens posicionem en contra les retallades a l'educació i en contra la LOMCE. I hi ha un compromís de suport a la comunitat educativa en totes aquelles accions reivindicatives que tinguin per objectiu garantir l'educació pública i de qualitat".

 

Participació