Seminari sobre els avantatges dels escriptoris virtuals

La Torre
01 de juny del 2014
La Cambra va acollir una jornada informativa sobre aquesta nova eina Foto: Cambra de Comerç

L’experiència d’implantar escriptoris virtuals és el títol de la sessió informativa que va organitzar la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, a càrrec de Jaume Grané, de Flexxible, IT i Amadeu Mestre, de Sispro. La sessió va ser presentada per Gemma Sanz, presidenta de la Comissió de Nova Indústria i Sostenibilitat de la Cambra, i va comptar amb ponents d’empreses de tamanys i sectors diferents que treballen amb escriptoris virtuals.

Amb una assistència de 60 persones, els ponents van exposar què són els escriptoris virtuals i els avantatges que la seva implantació ofereix a les empreses. La tecnologia d'escriptoris virtuals, crea una infraestructura virtual tant de PC’s com de servidors, per tal que cada usuari tingui el seu escriptori (ordinador virtual), connectat a la xarxa i als servidors, podent accedir des d'ordinadors ubicats a qualsevol lloc, ordinadors portàtils o tabletes.

Aquest sistema simplifica el manteniment dels sistemes informàtics, els mantenen actualitzats i facilita l’accés als documents i programes des de qualsevol lloc del món En el transcurs de la sessió, les empreses COVESA (concessionària de vehicles), Maquina Center (comercialització de màquina eina per a diferents sectors industrials) i Finques Quatrecasas (administració de finques) van presentar les seves experiències en implementar aquesta tecnologia i utilitzar aquest sistema de gestió.

Amadeu Mestre, de Sispro, va destacar que és una tecnologia valida per tot tipus de perfil d’empreses, interessant tant per gerents com per responsables d’IT. En aquest sentit, Carles Miralta (COVESA), Albert Sellas (Maquina Center) i Joan Bayés (Finques Quatrecasas) van destacar, sobretot, les oportunitats que aquesta tecnologia ofereix per la seva versatilitat, ubiqüitat i operativitat.

En tots tres casos, van ressaltar que l’ús d’escriptoris virtuals els ha permès centrar-se en el negoci, ja que compten amb un model informàtic més fiable i escalable que els permet treure rendiment a la mobilitat plena dels escriptoris, amb absoluta tranquil·litat sobre la continuïtat de les dades. En definitiva, els proporciona major productivitat i estalvi de temps, així com l’oportunitat d’utilitzar el dispositiu com una oficina des de qualsevol lloc del món.