La rèplica del Drac Baluk Astharot veurà la llum aquest dissabte

Amb motiu de la Festa Major de Ca n'Aurell, l'entitat presentarà la nova figura del bestiari amb una trobada i una cercavila

Lluïsa Tarrida
31 de maig del 2014
Aquest cap de setmana és la Festa Major de Ca n'Aurell; dissabte 31 a la una del migdia a la Plaça del Progrés es presentarà la rèplica del Drac Baluk Astharot. A les nou del matí començaran les matinades de Festa Major de Ca n'Aurell, organitzades pel Drac Baluk i amb la participació dels Castellers de Terrassa, els Federins de Terrassa i les Fieres de Foc d'Inca.

Amb motiu de la presentació La colla del Drac Baluk ha organitzat una Trobada de Bestiari de Terrassa, que pretén unir totes les figures de bestiari festiu, les de sempre, les més noves i les que han quedat arraconades. La Trobada començarà a les deu del matí, a les dotze del migdia començaran els lluïments de les diferents colles. Al acabar els lluïments es presentarà la rèplica del Drac Baluk, feta per Jordi Grau (del Taller Drac Petit).

La rèplica s'ha portat a terme entre una campanya de micromecenatge a través de Verkami, així com altres col·laboracions, i fons de l'entitat. La Mostra de Bestiari acabarà amb una cercavila, que acabarà al Parc Sant Jordi.

A les deu de la nit es farà el correfoc de Festa Major. Serà el comiat del Drac Baluk que ens ha acompanyat 20 anys; i l'escenificació del relleu de la nova rèplica. El correfoc començarà a la Plaça del Tint, baixarà pel carrer Galileu i acabarà a la Plaça del Progrés. El correfoc contarà amb la participació de la Colla de Joves Diables de Santa Perpetua, que acompanyaran el Drac Pepa de Santa Perpetua. També contarem amb la participació de la colla Fieres de Foc d'Inca (Mallorca).

I diumenge 1 de juny, el “Nou Drac Baluk” participarà a la cercavila de Castellers de Terrassa; també amb motiu de la Festa Major de Ca n'Aurell. Serà la primera actuació en solitari del Drac Baluk.