Pirri: «Vinc a portar el Terrassa FC el més amunt possible»

David Almazán ha estat presentat com a nou entrenador del primer equip del club egarenc | El sabadellenc afirma que "Carrillo ha fet una gran feina amb aquesta plantilla, i per això vull mantenir el màxim el bloc de jugadors"

Lluïsa Tarrida
29 de maig del 2014
David Pirri, entre el president Jesús Fernández i el secretari tècnic Sergio Montero Foto: Lluïsa Tarrida

Com ja va avançar La Torre aquest dimarts, el Terrassa FC ja té nou entrenador. Aquest dijous al matí, el club egarenc ha presentat de manera oficial a David Almazán 'Pirri' (Sabadell, 1974) com a nou tècnic de la banqueta vermella. L'exjugador del Barça, Saragossa (amb qui va guanyar una Copa del Rei) o Albacete es troba actualment lligat a la Unió Deportiva Castellar per això les primeres paraules que ha tingut han estat d'agraïment cap al club amb qui treballa, "el Castellar m'ho ha donat tot, hi deixo grans amics i per mi són la meva família i casa meva. En aquests 7 mesos que he estat allà treballant m'han donat l'oportunitat de créixer, i és gràcies a ells que avui estic aquí".

Pirri ha volgut destacar per sobre de tot que "vinc a treballar fort perquè vull que el Terrassa estigui entre els millors equips. El Terrassa és un club que té quelcom especial i m'encantaria aconseguir portar-lo al més amunt possible". El flamant entrenador és conscient que primer cal "tancar la plantilla", que espera que "es mantingui en el seu 90%, perquè Miki Carrillo ha fet una gran temporada i ha creat una magnífica plantilla, per això me'n vull aprofitar i seguir amb tots ells".

Això no vol dir que no es produeixin canvis, ja que Pirri ha ressaltat que la seva idea és tenir un primer equip amb 18-19 jugadors (actualment són 21) que es complementi amb 2 o 3 juvenils. La seva ferma aposta pel futbol base és un dels principals motius que han dut Pirri al Terrassa. "Treballaré frec a frec amb els coordinadors i entrenadors dels equips inferiors, sobretot amb els tres juvenils" ha manifestat i ja ha advertit que tot i els fitxatges que es puguin fer, tots "hauran d'esforçar-se al màxim i treballar" per jugar.

Una aposta de Monter

Preguntat sobre la seva metodologia o estil de joc, Pirri ha afirmat que li agrada el joc "ofensiu i de sortir a guanyar". Ha subratllat que li agradaria "tenir la verticalitat del Real Madrid, la solidesa defensiva de l'Atlético de Madrid i el bon toc i profunditat del Barça" però ha reconegut "que cal adaptar-se a cada rival. Tinc una idea molt clara del que vull però al final tot depèn de si la pilota entra o no. A més, en aquesta divisió ens trobem en camps petits o grans, de gespa artificial o natural... tot això influeix a l'hora de preparar el partit". Però per ell, la prioritat és que "els jugadors creguin en el mateix: en aquest projecte. Hem d'anar tots a la una. Tots junts, directiva, cos tècnic i jugadors".

"Estic molt feliç de començar aquesta nova etapa, confio amb les meves capacitats i sé les exigències que té un club com aquest per part de l'afició, la ciutat i la directiva. Prometo treball, humilitat i molt esforç", ha dit. David Pirri va ser l'aposta número u pel també recentment presentat secretari tècnic, Sergio Montero. El capità del Terrassa FC ha revelat que quan el president Jesús Fernández li va preguntar sobre entrenadors ell només va donar un nom: el del sabadellenc. "El conec dins i fora del camp, sé com treballa i té un gran coneixement del futbol. Reflecteix tot el que buscàvem", ressalta Montero que ha afegit "Treballarem junts per donar-li valor al base i per escoltar a tothom, tinc la seguretat que ell és la millor opció pel projecte que comencem".