Finalitza la instal·lació de pantalles acústiques a la C-58

L’actuació ha comptat amb un pressupost de 2,2 MEUR

La Torre
31 de maig del 2014
El director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, ha visitat les noves pantalles acústiques que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha instal·lat a la C-58 al seu pas per Badia del Vallès, un cop han finalitzat les obres. Aquesta actuació permetrà reduir l’impacte del pas de vehicles per aquesta autopista –una de les més transitades de Catalunya– en una zona d’habitatges (90.000 vehicles diaris de mitjana en aquest àmbit).

Les obres han consistit en la construcció de trams de pantalles, de tipologia diversa,  en el tram des de l’entrada de l’AP-7 i l’inici d’una calçada lateral, en el sentit Terrassa, en un quilòmetre de longitud. Els treballs han comptat amb un pressupost de 2,2 MEUR.
Les pantalles són vegetals, de policarbonat o mixtes, i oscil·len, segons la seva ubicació, dels 4 als 8 metres d’alçada. Els materials, alçada i localització de les pantalles s’han consensuat amb l’Ajuntament de Badia del Vallès

Barrera acústica vegetal: Aquesta barrera, que no requereix fonamentació, es col·loca sobre una base de material granular. L’estructura, que no requereix de fonamentació, és modular, d’acer galvanitzat. Els laterals estan coberts per una manta de geotèxtil que es recolza en una malla metàl·lica. El reompliment de la barrera té la funció fonoabsorbent i s’ha realitzat amb terres seleccionades i graves. A la base, s’han plantat espècies enfiladisses per tal que a mig termini la pantalla quedi amb una coberta vegetal. S’han instal·lat 2 trams d’aquest tipus de pantalla, en els punts on la ocupació era compatible amb l’espai urbà i serveis preexistents.

Barrera de policarbonat: En la zona amb un mur de formigó preexistent, s’ha optat per la instal·lació de barreres de policarbonat transparents. La làmina de policarbonat està fixada en uns perfils metàl·lics d’acer units a la coronació del mur.

Barrera mixta: En l’àmbit central, minimitzant l’ocupació, s’ha optat per la instal·lació d’aquesta tipologia que està conformada per un sòcol de formigó, una part metàl·lica fonoabsorbent i una part de policarbonat transparent. Uns perfils metàl·lics recolzats a la fonamentació pilotada uneixen totes les parts