Balanç 'positiu' de la Festa Major Petita de Vacarisses

Lluïsa Tarrida
28 de maig del 2014
Un any més va tenir lloc la Baixada de la Vaca Foto: A.V.

Des de l’'Ajuntament de Vacarisses han fet balanç de la Festa Major Petita que ha tingut lloc els dos anteriors cap de setmana. El govern municipal destaca l’'alta participació de la ciutadania i les entitats del municipi, tant en l'’elaboració del programa com en els diversos actes que va incloure, per a tots els gustos i edats. La Festa Major Petita de Vacarisses es va encetar el 16 de maig amb la inauguració de l’'exposició de fotografies "“Retrospectiva de Vacarisses"”, que mostra com era el municipi al segle passat i com ha canviat respecte avui dia. Fins al 14 de juny, encara es pot visitar a la Biblioteca El Castell.
 
El primer cap de setmana de Festa Major va incloure la Fira de Maig de Can Serra i la tradicional Diada de la Gent Gran. La celebració va començar amb la missa de la Festa i un concert a càrrec dels Amics de l’'Òpera i la Sarsuela de Terrassa, a l'’Església de Sant Pere. El regidor de la Gent Gran, Josep Maria Gibert, ja ha afirmat que "gràcies a la seva bona acollida, segurament, tindrà continuïtat l'any vinent". Tot seguit, La Fàbrica va acollir un dinar ofert per l’'Ajuntament, en què van participar unes 300 persones. Gibert valora “"molt positivament l'’alta assistència”".
 
Més de 300 persones van participar al dinar de la Gent Gran Foto: A.V.

Festa de la Vaca
 
El segon cap de setmana de la Festa Major Petita va estar marcat per la Festa de la Vaca, que es va iniciar dissabte al matí amb la Fira del segle XVIII, una de les novetats d’enguany i que va transportar la vila a la Vacarisses de fa 300 anys. L’'ambientació es va aconseguir gràcies a la fira d’'època, a un seguit d’'activitats complementàries i a la vestimenta característica del període amb què molts vacarissencs van sortir al carrer.
 
Al vespre del mateix dissabte, la celebració va continuar amb la Baixada de la Vaca des del Castell fins al nucli, on es va coure durant tota la nit per oferir-la al dia següent, al dinar popular de l'’Aplec de la Vaca.
 
El regidor de Cultura, Lluís Alburquerque, destaca “el caràcter "participatiu" de la festa” i agraeix “la contribució d’'aquelles entitats i persones que, "voluntàriament, han col•·laborat en l'’elaboració d'’un programa variat i per a tothom"”. A més, Alburquerque remarca el "paper de la Coordinadora d’'Entitats de Vacarisses per la Baixada de la Vaca, de recent creació, que “ha treballat conjuntament amb el Consistori en la programació de les activitats entorn la Festa de la Vaca”".
 
Per primer any va tenir lloc la Fira del segle XVIII Foto: A.V.