Fernández: «Carrillo ha fet bona feina, però el Terrassa necessita més»

Confirma la marxa de l'entrenador i dues incorporacions: David Pirri, per dirigir la banqueta, i Sergio Montero com a secretari tècnic

Lluïsa Tarrida
27 de maig del 2014
El president Jesús Fernández (a la dreta) ha presentat el nou secretari tècnic, Sergio Montero Foto: L.T.

Acabada la temporada, toca fer balanç. Així ho ha fet el Terrassa FC que un cop eliminat del play-off ha decidit girar full i començar a preparar la lliga 2014-2015. El president del club egarenc, Jesús Fernández, ha ofert aquest dimarts a la tarda una roda de premsa per, primer, valorar el rendiment dels seus jugadors i del cos tècnic, i segon, per començar a revelar quin és el projecte de futur de l'entitat.

"La temporada i la promoció han estat excel·lents. Reconec el gran treball que s'ha fet i la gran qualitat d'aquesta plantilla. L'objectiu s'ha complert", ha exposat Fernández que ha afegit "esportivament la valoració és bona, i no puc recriminar res a Miki Carrillo, una persona treballadora". Tot i així, i com ja corrien els rumors, el president ha confirmat que la temporada vinent hi haurà relleu a la banqueta. Carrillo salta, i ho fa perquè al parer de Fernández "necessitem quelcom més. El Terrassa FC necessita una figura que no només entreni el primer equip sinó que conegui el futbol base, i això, Carrillo no ens ho podia donar".  El Terrassa FC tindrà doncs un nou entrenador, un líder "amb un perfil diferent, que pugui dedicar moltes hores al club i que sàpiga potenciar els jugadors dels nostres equips inferiors".

Preguntat sobre la relació aquests darrers mesos entre entrenador i president, Fernández ha manifestat que "era bona i no ha estat difícil, sobretot perquè ha estat pràcticament inexistent. Amb Carrillo hi parlava poc, tot i així sempre ha estat cordial". L'escollit per estar al capdavant del primer equip ha estat David Pirri (Sabadell, 1974), exjugador del Futbol Club Barcelona i del Sabadell i, posteriorment, entrenador del conjunt arlequinat.

Una plantilla curta i apostar pels juvenils

"És la persona ideal per iniciar aquest nou projecte, coneix els jugadors, el club i abans de confiar-li la banqueta ja ens va dir quins eren els defectes que teníem i també quines virtuts havíem de reflotar", ha exposat Fernández. Pirri tindrà "la màxima autoritat per completar la plantilla, tot i que la idea és mantenir el màxim de jugadors possibles", això sí, ja s'ha confirmat que enguany es comptarà només amb 18-19 jugadors, perquè la idea és "fitxar tres o quatre juvenils amb molta projecció i potencial, que estiguin jugant amb el juvenil però que també entrenin i competeixin amb el primer equip".

D'aquesta manera, les intencions del president són clares. Mantenir el bloc aconseguit aquest any, amb algunes excepcions encara no confirmades, i complementar-ho utilitzant futbolistes del filial. "Som a Tercera Divisió, cal recordar que els futbolistes no són professionals i tenim un pressupost ajustat, no podem atendre exigències, per això demanarem als jugadors i a l'entrenador que creguin en el projecte, volem que qui es quedi ho faci convençut i si no es troba a gust, que marxi, sigui qui sigui. No tot són els diners", s'ha mostrat contundent Fernández. Tot i així, el president ha sentenciat que "el nostre pressupost serà similar el de l'any passat, el qual es troba per sobre de setze equips de la nostra mateixa categoria".

Però les novetats, de moment, no s'acaben aquí. Jesús Fernández també ha presentat una nova figura al club, la de secretari tècnic. L'elegit és Sergio Montero, actual capità del primer equip i que seguirà sent-ho alhora que ho compagina amb el seu nou càrrec. "Necessito algú que conegui la casa i que serveixi d'enllaç entre el cos tècnic i els equips de categories inferiors. Montero té grans coneixements de futbol i personalitat", ha explicat el president que ha subratllat "personalment necessitava aquesta figura, vull tenir més temps per dedicar-lo a la meva família".

Abans de donar per acabada la roda de premsa, Fernández ha llançat un contundent missatge: "Necessitem el suport de la ciutat si volem que el Terrassa segueixi viu. Faig una crida als empresaris, comerciants i egarencs perquè ajudin al nostre club a créixer i a poder generar recursos per ell mateix. El club necessita ser capaç de generar diners, cosa que fins ara no està fent, i per fer-ho cal que la ciutat s'impliqui".

Lloances al nou entrenador

Montero ha explicat que "sé perfectament diferenciar les meves dues facetes. Seré un company més al vestidor i lluitaré a mort per defensar els meus companys i ajudar-los amb tot el que pugui". El capità afirma que "volem mantenir el bloc perquè és una plantilla jove, que té fam de títols i victòries, amb bona harmonia al vestidor i molt implicada", per això, el perfil de jugadors que es buscaran hauran d'encaixar "personalment amb la resta del vestidor, que no suposin cap problema o tensions, i que millorin o cobreixin aquelles mancances que tenim".

Sobre el nou entrenador, Montero n'ha ressaltat "la humilitat, el treball que ens pot aportar, que és un malalt del futbol i que té un gran coneixement del futbol base, així com també la seva aposta pel futbol de toc i ofensiu". Montero ha fet costat al president i ha defensat que "un ampli bagatge no et garanteix resultats, nosaltres apostem per un projecte de futur".

Sobre el nou repte que inicia, el jugador ha confessat que "ho faig amb molta il·lusió i respecte. No és una càrrega però sí que estic nerviós. M'he rodejat d'un gran equip i la meva idea és aprendre el màxim que pugui".