El preu dels pisos baixarà més

La Torre
27 de maig del 2014
El preu dels pisos ja s'ha reduït gairebé a la meitat des que va començar la crisi. I a Terrassa cauran encara més, segons experts inmobiliaris locals. La ciutat del totxo i de les grues s'ha reconvertit en un mar d'habitatges buits, els constructors han passat de fer l'agost -uns quants agostos- a canviar de sector o mirar de minimitzar els efectes de la crisi. 
 
La ciutat de les immobiliàries a cada cantonada ha deixat de ser-ho. Del que es tracta és de que tots plegats sapiguem trobar el camí per sortir del forat, tasca que no sembla gens fàcil. Hem ensopegat massa cops amb la mateixa pedra. El que vol dir que som éssers humars, sí, però hauríem de mirar dels errors del passat. 
 
El tèxtil va ser un monocultiu que es va acabar i ens va deixar a tots plegats immersos en una difícil situació econòmica. Ens vam prometre no repetir l'aposta per un sol sector, i vam caure en la voràgine de la construcció. I així ens ha anat. La desconfiança, la por, un futur encara emboirat, la manca de crèdit dels bancs i la caiguda dels sous són factors tan i tan importants que no són suficients per a crear un marc de reactivació del mercat de compra i venda d'habitatges tot i que es poden trobar autèntiques ofertes. 
 
Torres de Matadepera que havien estat a un milió d'euros ara tenen cartells de 400.000, i continuen sense trobar persona interessada. I possiblement no hi seria malgrat que la xifra baixés més. Les frases grandilocuents dels governants sobre els brots verds, sobre la recuperació, se les endú el vent, estan mancades de realisme. Es veuen poc, molt poc, i menys en el sector immobiliari terrassenc.