ERC vol que Vacarisses sigui una vila groga

Els republicans insten a l'Ajuntament a donar suport a la comunitat educativa en la defensa del model d'ensenyament públic i de qualitat

Lluïsa Tarrida
28 de maig del 2014
ERC de Vacarisses ha presentat una moció per al proper ple municipal del mes de maig en què pretén que el municipi es declari com a "vila groga". És a dir, els republicans instaran al plenari a sumar-se "com a part que és de la comunitat educativa i administració més propera i coneixedora de la ciutadania, a la defensa del model públic d'Educació". Així mateix, en la proposta de resolució s'insta a "acompanyar als moviments socials en les seves reivindicacions enfocades a aconseguir una educació pública de qualitat".

La moció contempla que l'Ajuntament es "comprometi a reclamar a totes les administracions supramunicipals l’acompliment en matèria d’ensenyament de les respectives lleis fonamentals, com són la Constitució a l’Estat Espanyol i l’Estatut a Catalunya" com també a "que es comprometi, d’acord amb el nostre estatut, en la defensa d’una escola pública, laica, catalana i inclusiva com a mitjà per a formar a infants, joves i ciutadania en general en igualtat de condicions". Per tot plegat, amb l'aproviació de la moció i "com a mostra de reconeixement i de suport vers al moviment educatiu, declari el nostre municipi, Vacarisses, Vila Groga".

Digitalitzar l'arxiu municipal

D'altra banda, els republicans també presenten una moció per tal que es "digitalitzi l'arxiu municipal". A la passada legislatura es va començar una feina de reorganització i reordenació de l’arxiu municipal de Vacarisses. Aquest es trobava, en diferents àmbits, desordenat, i fins i tot, perillava la seva conservació. ERC pensa que l’arxiu municipal de Vacarisses és una eina fonamental, no només pel funcionament i coneixement més immediat de la feina administrativa generada pel nostre ajuntament, sinó també per l’estudi de la tasca portada a terme durant molts anys pel nostre ajuntament i també per l’estudi merament històric.

Per evitar que pateixi "algun tipus d'incidència que malmeti i faci perdre alguns d'aquests documents, la manera de conservar-los és a través de la digitalització". D'aquesta manera, asseguren que s'assegurarà la seva conservació i es podrà obrir a possibles estudiosos.