CiU diu que s'ha donat un missatge a Madrid i Brussel·les

Mariona Vigués, portaveu de CiU, reconeix el "gran salt" d'ERC, i considera la força política del PSC com "la gran derrotada"

Josep Lluís Alonso
26 de maig del 2014
Mariona Vigués, portaveu de CiU a Terrassa, diu que a CiU "pensem que els resultats a Terrassa demostren clarament el que està passant a Catalunya: que han pujat els partits que van apostar pel Dret a Decidir i que van acordar la data de la consulta, ERC, CiU i IC-EUiA".
 
En aquest sentit, pensa que el resultat de Terrassa, similar al del conjunt de Catalunya, "es un missatge potent dirigit a Madrid i a Brussel·les sobre el dret a votar que reclamem els catalans".
 
Per Vigués, més enllà de la contundent victòria d'ERC, que "ha fet un gran salt", reconeix, el que crida l'atenció és que "el PSC és, com a força política, la gran derrotada. Ha perdut la meitat dels vots".
 
Sobre el resultat de la seva federació, destaca que ha guanyat gairebé dos mil vots, quedant a poc més de dos-cents vots per sota del PSC.
 
Opina, d'altra banda, que Ciutadans ha pescat sobretot en els caladors del PP i PSC.
 
La portaveu de la federació catalana subratlla que cal felicitar-se per l'increment de la participació. "S'ha donat un missatge de què les coses estan canviant". Pensa que reflecteix "una evolució de la gent dintre del país que diu que vol el procés, que vol votar i que volia que es visualitzés el canvi del poble de Catalunya".