La crònica de la Diada del Patrimoni, per Sergi Castells

Els Minyons donen suport a la candidatura de la Seu d'Ègara com a patrimoni de la humanitat

Sergi Castells
25 de maig del 2014
Aquest dissabte s'ha celebrat a Terrassa la tradicional Festa del Local de Minyons de Terrassa. En aquesta edició, els Minyons han optat per celebrar-la en lloc i data diferents dels darrers anys. Últimament, s'havia celebrat a la plaça Vella a les darreries d'octubre. Aquesta vegada l'han celebrat a la Seu d'Ègara rebatejada amb el nom de Festa del local, Diada del Patrimoni. D'aquests manera, els donen suport a la candidatura de la Seu d'Ègara com a patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

La actuació s'ha iniciat amb l'anunciat pilar de 4 caminat des de la plaça de la Creu Gran fins a les portes de la Seu d'Ègara. Aquest pilar ha arribat al final del recorregut tot i que ha caigut mentre la colla local el girava en mig de la ovacióde la plaça.

Després d'aquest pilar s'ha iniciat l'actuació amb les dues colles convidades: Nens del Vendrell i Colla Joves dels Xiquets de Valls. Ha actuat primer la colla local seguida dels vallencs i dels vendrellencs.

El castell de sortida dels de Terrassa ha estat un 5 de 8 treballat tot i que en cap moment ha patit. En segona ronda han abordat el castell principal de la seva actuació amb un 3 de 9 amb folre de postal. Aquest 3 de 9 suposa el més matiner de la història de la colla malva. En tercera ronda han afrontat la segona estrena del dia en forma de 7 de 8; obert de quarts a la baixada però defensat amb molt d'ofici.

La Colla Joves ha iniciat la seva actuació amb un 4 de 8 tremoladís però ferm. En segona ronda han afrontat un 3 de 8 ben travat durant la pujada però bellugadís a la descarregada. Han tancat les rondes de castells amb el 5 de 7.

Els Nens han començat amb un 2 de 7 lent però segur. En segona ronda, han estrenat amb solvència el 3 de 8. Han tancat la seva actuació amb el tercer 4 de 8 de la temporada descarregat sense problemes, suposant això la clàssica més primerenca de la colla baix penedesenca.

En ronda de pilars, els Minyons han fet la tercera estrena: un espadat de 7 amb folre amb una defensa èpica per part de la colla malva. Els vallencs han acabat la actuació amb el pilar de 5. Nens del Vendrell han fet el vano de 5. Minyons de Terrassa ha clos l'actuació amb 8 pilars de 4.