Dos-cents joves a la Diada de Tècniques de Lleure Educatiu 2014

Aquesta 13a jornada de formació se celebra avui a Terrassa i està adreçada a monitors que realitzaran activitats aquest estiu per a uns 2.800 infants

per La Torre, 24 de maig de 2014 a les 13:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre Cívic President Macià acull avui dissabte la 13a Diada de Tècniques de Lleure Educatiu, una jornada de formació adreçada a monitors que realitzaran activitats d’estiu, com ara colònies, casals, rutes i campaments. Aquesta activitat està organitzada pel Servei de Joventut i Lleure de l’Ajuntament de Terrassa amb la col·laboració de l’Escola de Formació Pere Tarrés, l’Escola Lliure El Sol, l’Aula d’Esplai del Vallès i Creu Roja.

L’objectiu és contribuir a la formació dels monitors per millorar la tasca educativa que duen a terme amb infants i joves, i alhora oferir un espai d’intercanvi d’experiències, recursos i reflexions entre les entitats participants. Es preveu l’assistència de més de 200 joves d’entre 18 i 22 anys, provinents de 22 entitats de lleure educatiu de la ciutat.

Durant la jornada s’impartiran de manera simultània nou tallers amb continguts escollits a partir de les necessitats de formació detectades entre els monitors i les monitores, posant especial èmfasi a les activitats que permetin als infants potenciar la seva creativitat, la prevenció de riscos en les activitats d’estiu i l’atenció als infants i joves amb necessitats especials.

Les tècniques escollides són primers auxilis, teatre, maquillatge i caracterització, educació emocional, dinàmiques per a monitors i famílies, tècniques de relaxació, grans jocs, comunicació no violenta i narració de contes.

Terrassa disposa de 25 esplais i caus repartits per tots els districtes, que ofereixen activitats a infants i joves entre 3 i 17 anys. La formació que reben avui els monitors i monitores es veurà revertida directament en els aproximadament 2.800 infants i joves que aquest any realitzaran activitats d’estiu.

 

Participació