L'assemblea local de Terrassa manté el multi referèndum i tindrà 6 taules

Malgrat la prohibició de la Junta Electoral i el Tribunal Suprem, vol preguntar als ciutadans sobre els transgènics, la sobirania energètica, el deute "il·legítim" o les Iniciatives Legislatives Populars

Josep Lluís Alonso
24 de maig del 2014
L’assemblea de multi referèndum de Terrassa ha decidit mantenir la jornada de vot presencial aquest diumenge, animant tota la ciutadania a participar d’aquesta jornada malgrat que ha estat prohibit.

De fet, la convocatòria s'ha fet arreu de Catalunya, si bé s'ha vist alterada per la prohibició per part de la Junta Electoral Central a petició de PP, PSOE, UPyD, VOX i Cilus, la Candidatura d’Unitat Popular. El Tribunal Suprem també ha ratificat la prohibició.

El multi referèndum és una iniciativa que havia nascut com a reivindicació d’"empoderament" popular per tal de permetre a tots els ciutadans donar la seva opinió sobre diverses qüestions que afecten el nostre dia a dia com són el cultiu de transgènics, la sobirania energètica, el deute il·legítim o els processos d’Iniciatives Legislatives Populars. Es vol aprofitar que se celebren eleccions per col·locar taules de consulta al carrer, a prop d'alguns col·legis electorals i recollir les opinions dels ciutadans sobre els temes esmentats.

La CUP argumenta en un comunicat que "es tracta d'un exercici de democràcia, real i directa, per debatre i decidir al voltant de qüestions d'interès públic, que pretén promoure pràctiques democràtiques reals".  En definitiva, diu, "és apostar per una democràcia més directa".

Així, doncs,  l'assemblea de Terrassa manté la convocatòria, que desenvoluparà amb l'ajut de 50 voluntaris. Hi haurà 6 taules de votació que estaran situades a les següents interseccions de carrers: Avinguda Barcelona amb Carrer Wagner (Centre Cívic Montserrat Roig), Parc de Vallparadís amb Passeig 22 de Juliol, Carrer d’Ausiàs March amb Rambla d’Ègara (IES Terrassa), Carrer de Sant Pere amb Carrer del Teatre (Vapor Ventalló), Avinguda Abat Marcet amb Carretera de Rellinars (Col·legi Abat Marcet) i a l’Avinguda Àngel Sallent amb Antoninus Pius (Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany). Estaran obertes des de les 8:30 del matí fins a les 8 de la tarda. 

Suport de col·lectius terrassencs
A Terrassa moltes persones, a títol individual així com diversos col·lectius, donen suport al multi referèndum des de principis d’abril d’enguany i s’ha estat organitzant amb una gran implicació i dedicació per tal d’assegurar al màxim la legitimitat d’aquest esdeveniment. Es tracta de Procés Constituent, l’Associació de Veïns de la Maurina, Arran Terrassa, l’Assemblea d’Estudiants de Terrassa i el Casal Popular l’Atzur

La CUP, en un comunicat, manifesta que "aquesta iniciativa és l’arrel i l'essència de la democràcia, és recuperar els carrers i recuperar una forma de participació política cada cop més escassa, trencant amb la lògica de votacions cada 4 anys".

Expressa també el seu rebuig a una prohibició que "busca criminalitzar els processos participatius que no combreguin amb l’statu quo i els interessos de les classes dominants. No sorprèn que els partits que han sol·licitat la seva prohibició siguin els que menys processos participatius engeguen i als que la desafecció política els facilita el seu manteniment en les institucions. Es tracta doncs d’un cop d’Estat a la democràcia tal com l’entenem des de la CUP", conclou.


EL QÜESTIONARI

- Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?

a) Amb transgènics
b) Sense Transgènics

- Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?
a) Sí
b) No

- Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic?
a) Sí
b) No

- Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?
a) Sí
b) No