Terrassa tindrà 57 meses electorals menys

La mesura s'ha pres per guanyar eficiència i també es reduirà el nombre de paperetes per votar per evitar el malbaratament de tones de paper que es llença

Josep Lluís Alonso
23 de maig del 2014
Terrassa ha decidit reduir el nombre de meses electorals i estalviar paper en els comicis europeus d'aquest diumenge, per ser més eficient i racional en l'ús de mitjans i material. Així ho ha argumentat el tinent d'alcalde de Serveis Generals de la ciutat, Alfredo Vega, quan ha informat aquest matí sobre l'organització de la jornada electoral.

Pel que fa al nombre de meses electorals, passaran de 239 a 182, és a dir, 57 meses menys que en les europees de fa cinc anys. Vega ha justificat la mesura per una qüestió d'eficiència i estalvi, atès que aquests comicis són els que tenen menys participació i l'Ajuntament té molt ben estudiat les tendències pel que fa a la participació i les forces polítiques a qui es vota en cada districte electoral. Amb aquest coneixement, ha pogut reorganitzar la infraestructura de votacions local sense desatendre ningú, però essent més eficient. "No té gaire sentit muntar una mesa electoral si saps que només hi va a votat un nombre reduit de persones", explica.

D'altra banda, l'Ajuntament, que és la institució encarregada de tota la infraestructura electoral, ha apostat també per una mesura d'estalvi i sostenibilitat, com és la reducció del volum de paperetes en cada districte electoral. Abans cada partir polític que es presentava a unes eleccions tenia garantides tantes paperetes com electors hi havia en una circumscripció electoral. Això ha suposat durant molts anys un malbaratament de paper que en molts casos s'acabava llençant.

Però això ara, tenint en compte les tendències de vot a Terrassa, l'Ajuntament ha decidit reduir el volum de paperetes i imprimir un nombre que, sent suficient per a tothom, té en compte les tendències històriques a l'hora d'assignar un determinat volum a cada formació política. Així evitarà produir un sobre excedent innecessari que se sap que acabarà a les escombraries.