A presó dos homes per assalt violent a un locutori a Terrassa

Els presumptes autors van cremar el seu vehicle i en van simular el robatori en detectar que eren investigats

Lluïsa Tarrida
23 de maig del 2014
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa  van detenir el passat 14 de maig dos homes de 26 i 29 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Terrassa, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació en un locutori a Terrassa i d’un delicte de lesions.
 
La investigació va iniciar-se a mitjans del mes de maig, quan una treballadora d’un locutori del barri de Sant Pere va denunciar que dos homes havien accedit a l’establiment i l’havien intimidant amb un tornavís per prendre-li els diners de la caixa. En comprovar que la recaptació de l’establiment era molt baixa, uns 100€ aproximadament, i que la víctima no tenia més diners, els atracadors van colpejar-la i la van tirar al terra a cops de puny. Aquests abans de fugir també li van sostreure la bossa de mà i altres objectes que van prendre de la botiga; un total de quatre telèfons mòbils i quatre polseres d’or, el valor de les quals oscil·la els 2000€.
 
Gràcies a les primeres dades obtingudes i la col·laboració d’alguns testimonis, els agents van obtenir la descripció d’un vehicle que presumptament els atracadors haurien utilitzat per fugir. Mentre la investigació seguia oberta els agents van tenir coneixement d’una denúncia per una agressió a un jove en un bar de la ciutat al barri de La Grípia. La presumpta agressió, que va tenir lloc unes hores abans de l’atracament al locutori, es va produir quan dos homes van irrompre al bar i un d’ells va amenaçar presumptament un home d’avançada edat que es va negar a donar-los diners per jugar a les màquines. Quan un client va intentar evitar que l’home d’avançada edat fos agredit, un dels dos homes que havia irromput al bar va colpejar-lo al cap amb una ampolla, deixant-lo estabornit i causant-li ferides de consideració al crani. Durant la fugida els presumptes autors de l’agressió van causar importants desperfectes a l’establiment.

Antecedents policials
 
La investigació va donar un gir decisiu quan els investigadors van obtenir indicis suficients per considerar que els presumptes autors de l’atracament al locutori eren els dos mateixos homes que havien causat els aldarulls al bar i van aconseguir conèixer les seves identitats. Quan els investigadors van iniciar la recerca dels dos homes per a localitzar-los i detenir-los, els agents van tenir coneixement que el vehicle que aquests havien utilitzat en el robatori havia aparegut cremat a l’autopista. Els agents, que van poder determinar que els atracadors havien cremat el vehicle i pretenien simular-ne el robatori per desviar l’atenció dels investigadors i descarregar la seva responsabilitat, en van detenir un d’ells quan es va presentar a la comissaria de Terrassa per denunciar el fals robatori del vehicle. El segon presumpte atracador va ser detingut hores després.
 
Els dos detinguts, als quals se’ls atribueix la presumpta comissió de l’atracament i l’agressió a la treballadora del locutori, així com l’agressió al client del bar i els desperfectes a l’establiment, van passar a disposició judicial i la Jutgessa de Guàrdia de Terrassa en va decretar el seu ingrés provisional a presó. A un dels detinguts li consten antecedents policials per robatoris i atemptats a agents de l’autoritat i ha estat denunciat en diverses ocasions per altres agressions i conductes violentes.