Un Natació notable no evita que el Barceloneta guanyi el títol

El conjunt de Dani Nart excel·leix en defensa però la manca de gol li impedeix donar la sorpresa en el tercer partir del play-off

22 de maig del 2014
El CN Terrassa va perdre per 3 gols a 6 contra el CN Atlètic-Barceloneta en el tercer partit de la final del play-off pel títol de la Lliga Nacional Divisió d’Honor Masculina de waterpolo. El conjunt de Dani Nart va quallar un partit excel·lent en defensa, però la manca d’inspiració ofensiva no li va permetre batre els mariners. Amb la victòria, la tercera de la sèrie, l’equip de Chus Martín va proclamar-se campió de lliga per novena vegada consecutiva.

El Natació va prendre nota dels dos encontres anteriors i va plantejar un partit basat en la defensa a la recerca d’un marcador curt que li proporcionés opcions de superar el rival. Després d’intervencions de mèrit dels dos porters, excel·lents durant tot l’encontre, Iván Gallego va avançar els locals mitjan primer quart en rematar una bona combinació des dels dos metres. Els egarencs van disposar d’una ocasió per ampliar el marge, però Óscar Carrillo va estavellar el llançament al pal. Tot seguit, el Barceloneta va empatar amb un tir de Rubén de Lera que va entrar per sobre del cap d’Iñaki Aguilar.

Avantantge mínim a la segona part
En el segon període, els mariners van adquirir un avantatge mínim que, tenint en compte com va transcórrer el matx, va resultar decisiu. Español, en superioritat numèrica, va situar l’1 a 2. Els de Dani Nart van respondre un minut i mig després de la mà de Ricard Alarcón, que va batre Dani López amb un esplèndid tir llunyà. El Barceloneta va encadenar un parcial determinant de 0 a 2 just abans del descans, amb Minguell i Petkovic com a protagonistes (2-4).

A la represa, el Natació va seguir contenint l’arsenal ofensiu dels mariners, cosa que va impedir que el partit es trenqués com havia passat en els dos compromisos anteriors. Malauradament, la manca d’encert en atac va esdevenir un llast que va impossibilitar capgirar l’electrònic. Els egarencs van desaprofitar dues accions en superioritat numèrica abans que Perrone, a trenta segons d’acabar el tercer període, marqués el 2 a 5 en un dels pocs contracops de què van disposar els visitants.

En el primer minut del darrer quart, Carrillo va reduir distàncies amb un llançament excel·lent des del lateral esquerre. El somni es va esvair definitivament a quatre minuts del final quan Petkovic va culminar un contraatac. Amb el 3 a 6, el Natació ho va continuar intentant, però no va trobar el camí del gol.

CN Terrassa, 3 - CN Atlètic-Barceloneta, 6

CN Terrassa: I. Aguilar, Serra, Mora, Alarcón (1), Ó. Aguilar, Blánquez, Carrillo (1), Alcaide, Pérez, Gallego (1), Galeev, González, Prieto.
Entrenador: Dani Nart.

CN Atlètic-Barceloneta: López, Sziranyi, Perrone (1), Munárriz, Español (1), Minguell (1), Roca, Echenique, Ubovic), Fernández, De Lera (1), Petkovic (2), Lloret.
Entrenador: Chus Martín.

Àrbitres: Borrell i Iñesta.

Parcials: 1-1, 1-3, 0-1 i 1-1.
Resultat acumulat: 1-1, 2-4, 2-5, 3-6.
Evolució del marcador: (1-0, 1-1), (1-2, 2-2, 2-3, 2-4), (2-5), (3-5, 3-6).