La cerimònia de comiat de la Suri, a les 5 al Cementiri

Maria Dolors Duocastella i Roig, Capgròs de l'Any, una activista cultural i artista, actriu, rapsode, pintora i poetessa, ha mort

La Torre
22 de maig del 2014
El Suri i la Suri Foto: C.B.

Maria Dolors Duocastella, la Suri, ha mort aquest dijous a l'edat de 88 anys. El seu cos restarà, des de les cinc de la tarda, a la sala de vetlla número 1 del Tanatori de Terrassa. La cerimònia de comiat es farà el divendres 23 al temple multiconfessional del Cementiri. L'hora, les cinc de la tarda.

La Suri havia patit un vessament cerebral i es trobava en coma a l'hospital i ja es temia per la seva vida. "Sóc besnéta d'un carlí, néta d'un comunista i filla d'un republicà de dretes que va ser afusellat el 27 de gener de 1937. A mi, el Franco em va tancar a la presó. Vaig néixer en una família que vivia per a l'art i la política i que lluitava per un món millor" escrivia en el blog de Jordi Centelles .

Maria Dolors Duocastella i Roig, Capgròs de l'Any, era una activista cultural i artista, actriu, rapsode, pintora i poetessa. Bona part de la seva vida l'havia compartit amb Floreal Soriguera, una altra de les grans icones de la cultura egarenca de les últimes dècades.

Felip Elòsegui, president del Social, ha estat un dels primers a mostrar el seu còndol per la seva pèrdua.

"Terrassa, l'art i la cultura estan de dol. Ens ha deixat la Maria Dolors Duocastella, la Suri. El meu condol al Floreal i als éssers estimats", escriu al Twitter l'alcalde de Terrassa Jordi Ballart.