Vi Martialis, vinyes de 60 anys a la copa

Rafa Blanco apostava que el vi seguirà millorant i que a finals d’any aconseguirà el seu millor estat

La Torre
21 de maig del 2014
Acte de presentació de l,a quarta anyada de Martialis Foto: L.T.

La nova anyada del vi Martialis ja és una realitat. Aquest vi és el producte d’un projecte engegat fa 4 anys per el premiat amb una estrella Michelin Artur Martínez del Restaurant Capritx, el sommelier Rafa Blanco de la Terrassa del Museu i els propietaris del Celler de Can Morral Xavier Morral i Maria Font.

Enguany és la 4rta anyada del vi Martialis, de varietat exclusiva Macabeu cultivat en unes velles vinyes de més de 60 anys ubicades als voltants de la masia de Can Morral del Molí a Ullastrell.

Durant l’acte es va poder degustar el vi tot i seguint les indicacions dels experts que van coincidir en que han aconseguit un vi espectacular amb molta estructura i sabors afruitats i amb molt pocs sulfits.

Segons Artur Martínez és la millor anyada i Rafa Blanco apostava que el vi seguirà millorant i que a finals d’any aconseguirà el seu millor estat.

A l’acte de presentació també es van poder degustar altres productes fets al Celler com l’oli “L’oblit” feta d’oliveres centenàries Bequerudes, una espècie autòctona del Vallès i del Baix Llobregat que han estat recuperades. També es van poder degustar els vins i cava del propi celler així com guminoles artesanes fetes amb productes de Can Morral.

Entre els assistents s’hi trobava representació de la política municipal d’Ullastrell, Terrassa, Castellbisbal, Rellinars així com la presidenta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental. També es va comptar amb la presència de diversos restauradors coneguts a la comarca, empresaris del sector del vi i del cava i altres col·laboradors del projecte fins a sumar més de 100 assistents.