Retrat de Montserrat Puigbó, una senyora de Terrassa

Es tracta d'una terrassenca, veïna d'Ullastrell, que no pertany a cap partit polític ni entitat sobiranista

Joan Manel Oller/Salvador Cot
14 de maig del 2014
La persona que va agredir Pere Navarro es diu Montserrat Puigbó Cardellach, segons ha pogut saber La Torre. Està separada. La dona, de 63 anys, viu a Ullastrell, es mare de dues filles i sogra d'un regidor de CiU a Sant Cugat del Vallès.

Montserrat Puigbó té una relació estreta amb el Patge Xiu-Xiu de Terrassa . La dona és la filla d'un dels seus principals promotors i creadors , Joaquim Puigbó i Mayol, i és precisament en un blog on se'n parla , i on ella hi fa un comentari molt dur contra el seu pare, on l'acusa d'haver-la maltractat sistemàticament en la infantesa. A més, és la germana d'un Terrassenc de l'Any, Josep Puigbó i Cardellach, un honor que el 1984 també va rebre el seu pare.

Fa uns vint anys havia tingut una perfumeria a Terrassa i havia treballat en un restaurant d'Ullastrell. No està vinculada a cap partit ni entitat sobiranista del poble. Ha treballat en atenció al públic, vendes i administració i immobiliàries, i té coneixements de belles arts i música.

L'alcalde d'Ullastrell, el republicà Joan Ballbè, ha manifestat "que vull deixar clar que en cap cas ens agrada el que ha fet". Ha afegit que "m'agradaria parlar amb ella i explicar-li que aquestes no són maneres de fer les coses" i ha sentenciat que "la nostra relació amb el PSC és d'entesa excepcional, ja que governem plegats, i no volem que aquest fet creï cap tipus d'incomoditat".

L'agressora de Pere Navarro pot enfrontar-se a una pena d'entre quatre i sis anys de presó, segons el Codi Penal de 1995. Aquesta és la hipòtesi jurídica amb què es treballa des de la investigació, tot i que la desproporció de la pena i la recent autoinculpació pot fer reconsiderar aquesta qualificació.

El compte de Twitter de Montserrat Puigbó es va tancar ahir.