La Fira Modernista de Terrassa salta de Vancells a Josep Oller

El creador del Moulin Rouge i dels grans espectacles del París del segle XIX i principis del XX serà l'estrella de l'edició de 2015

La Torre
13 de maig del 2014
L’any vinent, la Fira Modernista estarà dedicada a l’empresari terrassenc Josep Oller, segons es va fer públic durant l’acte de cloenda, que va tenir lloc al pati de l’antic vapor Aymerich, Amat i Jover.

A més, la fira se sumarà l’any vinent a la commemoració de l’Any Europeu del Patrimoni Industrial, incloent a la seva programació diferents activitats relacionades amb aquesta efemèride.

Enguany el protagonista ha estat el pintor i decorador Joaquim Vancells, un dels introductors del llenguatge modernista a Terrassa i autor de pintures murals a l’antiga Confiteria Carné, a la Casa Alegre de Sagrera i a l’antic Institut Industrial, tres edificis inclosos en una ruta guiada creada expressament per a la fira, que ha tingut 112 visitants. Vancells protagonitza també una exposició al Centre Cultural Terrassa que es podrà veure fins el 25 de maig.

L'Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa l'any 2003 amb l'objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera i alhora de recordar una època que ha marcat la ciutat, un període en que la indústria tèxtil va fer créixer la ciutat en molts aspectes: demogràfic, econòmic, cultural, artístic, etc. Des de l'any 2007, la Fira està declarada per la Generalitat de Catalunya com a festa local d'interès turístic.