Minut de silenci per l'assassinat de presidenta de la Diputació de Lleó

Agències
13 de maig del 2014
Isabel Carrasco Foto: E.P.

La presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco (Campo y Santibáñez, 1955), ha mort aquest dilluns després de rebre diversos impactes d'una arma de foc a la capital lleonesa. A l'Ajuntament de Terrassa es farà un minut de silenci a les 12 del migdia.

El succés ha tingut lloc poc abans de les 17.19 hores, quan una trucada ha alertat el 112 d'una agressió a una dona amb una arma de foc. La víctima hauria mort en ple centre de la ciutat, entre el Paseo Salamanca i Condesa Sagasta, en una passera del riu Bernesga, pròxima a la seu del partit i a casa seva. Les mateixes fonts citen testimonis per indicar que una dona jove hauria marxat corrents de la zona al costat d'una altra dona.

Fins al lloc dels fets s'ha desplaçat efectius de la policia nacional i local i una UVI mòbil, encara que el personal sanitari ha confirmat en el mateix lloc la mort de la víctima a causa de les ferides produïdes pels diversos impactes.

Un policia nacional jubilat ha presenciat el tiroteig i ha sigut clau en la identificació de les presumptes responsables de l'assassinat. Agents de la Policia Nacional han detingut dues dones per la seva presumpta vinculació amb l'assassinat de Carrasco. 

Les primeres hipòtesis policials apunten que la raó de l'assassinat de la presidenta hauria estat per una venjança personal, segons han informat a Europa Press fonts del Ministeri d'Interior. Les detingudes per l'assassinat serien una mare i una filla, que acabava de ser acomiadada de la seva feina de la Diputació de Lleó, segons fonts policials. A més, les detingudes serien la dona i filla d'un inspector de la policia nacional destinat a Astorga (Lleó). L'inspector en cap de la població, ha informat al seus superiors que posseeix una arma reglamentària.