El 25% dels visitants de la Fira Modernista són de fora de Terrassa

Els participants valoren aquesta festa amb un 8,2 sobre 10, segons el sondeig fet entre prop de 800 enquestats

La Torre
12 de maig del 2014
Assistens vestits d'epoca, al Teatre Principal en el concert de sardanes "Cants del Poble". Foto: Ajuntament

La Fira Modernista de Terrassa desperta un interès creixent fora de la ciutat. Les enquestes fetes al visitants fan palesa la tendència a l’augment d’assistents d’altres municipis. Una sondeig fet per l' Escola Superior de Comerç i Distribució de Terrassa , amb prop de 800 qüestionaris omplerts, indica que el 25% venia de fora de Terrassa, mentre que l’any passat eren el 23,6%.

La majoria dels visitants de fora (el 15,4% del total) provenia de la resta del Vallès Occidental, mentre que un 4,9% eren del Barcelonès. De la resta, destaca un 0,5% d’estrangers. La valoració de la fira que fan els enquestats també ha millorat: un 8,22 sobre 10, davant un 8,1 de 2013.

També segons aquest estudi, un 82,2% havien vingut en edicions anteriors, i un 80,4% afirmen que tornaran a la Fira o que probablement hi tornaran. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha fet una valoració molt positiva d’aquestes dades: “la Fira Modernista confirma any rere any que no només és una bona eina de dinamització econòmica i de divulgació cultural i històrica, sinó que també fa una important funció de promoció exterior de la ciutat.

A dia d’avui podem dir que Terrassa, vista des de fora, a més de ser la ciutat del jazz i de l’hoquei, també és cada cop més la ciutat del modernisme, una cosa que els terrassencs ja sabíem però que fora, durant molts anys, es desconeixia”, ha dit Ballart.

L’alcalde s’ha mostrat molt satisfet dels bons resultats de la fira a tots els nivells i ha agraït “la implicació, l’esforç i la il·lusió que tantes persones, entitats i empreses de la ciutat posen en aquest certamen, perquè aquest és el secret de l’èxit de la Fira Modernista de Terrassa”, ha dit. Un any més, la Fira Modernista de Terrassa ha omplert els carrers i els edificis històrics de gent que volia reviure la ciutat del 1900.

Els sensors instal·lats a diferents punts revelen que l’afluència de públic ha estat massiva, tot i tractar-se d’un cap de setmana ple d’atractius a diferents llocs del país (Girona Temps de Flors, els Tres Tombs a Barcelona, Tarraco Viva a Tarragona, etcètera) als quals s’han d’afegir les retransmissions televisives de futbol i fórmula 1. Malgrat tot, s’ha pogut constatar afluències de públic de desenes de milers de persones en diferents punts de la ciutat.

El sistema de medició que s’ha utilitzat aquest any es basa en sensors de moviment ubicats a cinc punts: el carrer Font Vella, la Masia Freixa, el Raval de Montserrat, la sortida de la plaça Vella cap al carrer Major i el carrer de Volta. Cadascun d’aquests sensors registra automàticament xifres indicatives del pas de persones en franges d’una hora. Els resultats de les medicions revelen que les màximes concentracions de persones es van donar dissabte a la tarda.

La lectura més alta correspon al Raval de 17 a 18 h (3.292 persones), mentre que a la franja horària següent van ser 2.817 al mateix Raval i 2.838 a la Font Vella. En total, el marcador del Raval indica 32.203 persones entre els dos dies, mesurant des de les 10 h a les 14 h i des de les 16 h a les 21 h. En aquest mateix horari, la Font Vella va registrar 26.887 persones i la resta de sensors, entre 16.000 i 19.000, aproximadament.