Castells a l'antiga dins la Fira Modernista de Terrassa

Els blauturquesa van recrear estructures castelleres que es feien a finals del segle XIX i principicis del XX

La Torre
12 de maig del 2014
Un 5 de 6 a l'antiga Foto: CDT

Els Castellers de Terrassa van participar de la Fira Modernista i van realitzar una recreació de les estructures castelleres que es feien en època Modernista.

Al barri de Ca n’Aurell, un cop arribats a la plaça de Progrés en cercavila, els Castellers de Terrassa van realitzar un mosaic amb forma de trencadís, que va comptar amb la  col·laboració d’una bona part del públic que omplia expectant l'espai, on eren representats la Masia Freixa i el primer assaig de la colla a l’era de la Masia.

Tot seguit, va donar començament la recreació de castells de l’època, que va constar d’un pilar de quatre sense mans del segon al terç, un 2 de 6 amb figuereta a dosos i terços, un pilar de quatre a la veracreu, construccions no gaire sovintejades al món casteller actual i que la colla blauturquesa ha fet en diverses ocasions, i un 5 de 6 a l’antiga, es a dir, amb els poms de dalt formant dues estructures separades (a diferencia de com es fa ara, on les dues queden unides).

Mentre tant es repartien per la plaça uns facsímils del diari “la Veu d’Ègara”, que reproduïa les noticies i el mitjans de l’època, amb fotos i comentaris sobre el món dels castells. Per acabar un pilar de quatre deixat d'una mà un cop carregat i fent l'aleta amb les dues mans. Amb aquestes construccions, la colla acomplia el seu compromís de fer una recreació fidel de les construccions i les maneres de fer de les colles castelleres a finals del segle XIX, principis del XX.