Es busca dona de 50 anys, cabells curts i vestit clar

Les investigacions sobre l'agressora de Pere Navarro se centren en les fotografies dels familiars i amics dels nens i nenes que van fer la comunió

J.M.O.
10 de maig del 2014
La setmana vinent es començaran a revisar els àlbums de fotografies de les comunions celebrades a la catedral del Sant Esperit de Terrassa el diumenge 27 d'abril, el dia que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va rebre un mastegot a la zona de l'atri. Les imatges, facilitades pels mares i familiars dels menors després que s'emetés una ordre judicial, corresponen tant a l'interior de la basílica com als dinars posteriors a la cerimònia. Es busca una dona de més de 50 anys, ben arreglada, amb els cabells curts i amb un vestit de color clar, tot i que hi ha dubtes sobre la tonalitat exacta.

Els equips d'investigació esperen trobar entre les fotografies la senyora de 50 anys que va agredir el líder dels socialistes catalans. Per aquesta raó, es mostraran a totes aquelles persones que van poder veure l'incident en directe, tot i que només va durar uns segons i que se'n van adonar un màxim de sis o vuit feligresos que sortien de la missa de 12. I alguns s'han volgut mantenir en l'anonimat i han refusat participar en la recerca de la senyora, tot i que només se'ls demanava una identificació.

La visualització de les fotografies ha de permetre disposar de pistes suficients per arribar per fi a la terrassenca de més de 50 anys més buscada de les darreres setmanes. Les descripcions dels testimonis difereixen en part per la velocitat en la que es van desenvolupar els fets però han acabat permetent fer un retrat robot.

Es confirma que ningú que anava a les comunions va veure res ni va assabentar-se de l'agressió. Molts van conèixer la incidència a darrera hora de la tarda del diumenge i a través dels mitjans de comunicació, i els va agafar per sorpresa.