Joaquim Vancells, protagonista de la Fira Modernista de Terrassa

Juntament amb el seu amic Alexandre de Riquer va ser l’introductor del llenguatge modernista a la ciutat

per La Torre, 9 de maig de 2014 a les 07:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fira Modernista es dedica enguany a Joaquim Vancells i Vieta (Barcelona, 1866- 1942), artista polifacètic, dissenyador, mestre i promotor d’activitats culturals, entre d’altres, però sobretot pintor paisatgista, considerat com la figura principal de l’anomenada “escola del paisatgisme terrassenc”.

Juntament amb el seu amic Alexandre de Riquer va ser l’introductor del llenguatge modernista a Terrassa. Avui dia podem trobar obres seves a la Confiteria Carné, la Casa Alegre de Sagrera i la sala d’actes de l´antic Institut Industrial, on Vancells va fer un projecte integral de decoració, dissenyant llums, mobiliari, vitralls i pintures murals. Precisa

ment el cartell de la Fira 2014 reprodueix dos personatges que apareixen en aquest mural.

Joaquim Vancells és el protagonista d’una exposició al Centre Cultural Terrassa, que es va inaugurar dimecres i es podrà veure fins el 25 de maig, i una ruta guiada pels edificis de la ciutat on l’artista va deixar la seva empremta.

 

Participació