La Fira Modernista de Terrassa porta centenars de propostes

El certamen es dedica enguany al pintor Joaquim Vancells

La Torre
09 de maig del 2014
Terrassa es prepara per a viure intensament aquest cap de setmana la dotzena edició de la seva Fira Modernista, el certamen que cada més de maig fa reviure la ciutat de fa un segle.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà a les set l’acte d’inauguració de l’exposició “Naturaleses de l’Art Nouveau”, amb el que es donarà per inaugurada oficialment la Fira.

L’acte tindrà lloc a la Sala Muncunill (plaça de Didó, 3) i comptarà amb la presència del regidor de Cultura, Amadeu Aguado; la regidora de Turisme, Teresa Casals; i els portaveus dels Grups Municipals.

“Naturaleses de l’Art Nouveau” és una exposició internacional organitzada per la Xarxa Europea Art Nouveau que es podrà veure durant dos mesos a Terrassa i que fins el 2015 voltarà per diferents països.

La fira tindrà enguany, per primera vegada, un acte de cloenda. Tindrà lloc diumenge a les 20.30 h al pati del mNACTEC, un espai que recentment s’ha obert al públic, i consistirà en la representació de l’espectacle Trama, de l’Esbart Egarenc, que evoca la història tèxtil de Terrassa.

Una altra activitat destacada d’enguany serà l’espectacle musical “Cants del Poble”, un gran concert al Teatre Principal, dissabte a les 21 h, amb un repertori de cançons i música de l’època (sardanes, cant coral, música de cobla, etc) de la mà de Miquel Górriz, amb la participació de la Massa Coral de Terrassa, l’Agrupació Coral de Matadepera, l’Orfeó Manresà, la Cobla Filantròpica, l’Esbart Egarenc i la Colla Sardanista Amunt i Crits.

El preu de l’entrada és de 7 €, però les persones que vinguin vestides d’època tindran l’entrada gratuita. Durant tot el cap de setmana, la fira omplirà diversos espais de la ciutat com el Raval de Montserrat, la plaça Vella, el Parc de Sant Jordi, el passeig Comte d’Ègara, la Rambla d’Ègara, la plaça Nova i enguany, per primer cop, també la plaça Didó, on hi haurà instal·lada la mostra gastronòmica.