Corrupció a l'escola Roser Capdevila de Terrassa

Comunicat aprovat a l'assemblea local d'EUiA de Terrassa

Redacció
08 de maig del 2014
"Els ciutadans i ciutadanes de Terrassa hem escoltat i hem llegit aquest últims dies notícies en diferents mitjans de comunicació, sobre els fets esdevinguts a l’Escola Roser Capdevila de Terrassa. S’ha destapat que el director d’aquesta Escola ha malversat diners públics cap al seu ús particular. La indignació s’ha escampat entre les famílies que porten els seus fills i filles a l’escola, però també entre les persones que creiem que l’Escola Pública és el millor instrument per al foment de la igualtat d’oportunitats.

Aquest cas, de presumpta corrupció, ha de fer saltar les alarmes. S’han de mantenir i alhora enfortir els mecanismes de control dels diners públics en la gestió de l’Escola Pública. Com? A partir de la participació de tota la Comunitat Educativa en els Consells Escolars. Alhora també s’ha de potenciar la democratització dels claustres, on els equips directius puguin rendir comptes periòdicament de la gestió dels recurs públics.

Però el govern català va just en el camí contrari. En el mes d’abril el govern de CiU ha aprovat en el Parlament, amb el suport d’ERC, el decret de provisió de llocs de treball docent. Aquest decret dona de facto més poder a les direccions sense un control democràtic dels centres educatius per part de les famílies i el professorat , ja que treu funcions al Consell Escolar. Decrets com aquest, poden propiciar l’aparició de més casos com aquest, ja que els directors i directores no tindran ningú que els pugui controlar. No han de rendir comptes a la Comunitat Educativa, ja que poden fer i desfer sense cap control real.

Demanem als Serveis Territorials del Vallès Occidental d’ensenyament, en aquest cas, que apliqui mesures cautelars per al director. No pot ser, que aquesta persona que ha agafat diners públics per a ús personal, estigui en casa seva de baixa i cobrant el seu sou. S’han de retornar els diners que pertanyen a l’escola i se l’ha d’apartar de la funció pública.

Exigim als Serveis Territorials del Vallès Occidental d’ensenyament, que actuïn amb contundència contra els casos de corrupció, en l’Escola Roser Capdevila. Per últim, exigim la retirada del Decret de Provisió de llocs de Treball Docent, perque fomenta la gestió privada de l’escola pública i perquè és un pas enrera en quan al control democràtic dels centres públics d’Educació"

Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa