L'avantsala de la Fira Modernista de Terrassa

Les activitats de divendres, amb l'acte inaugural, són només un aperitiu d'un cap de setmana intens

La Torre
08 de maig del 2014
Ahir es va inaugurar l'exposició "Vancells", col·lecció privada del Fons d'Art de la Fundació Cultural Caixa Terrassa, al Centre Cultural. La XII Fira Modernista es dedica a aquest artista polifacètic, dissenyador, mestre, promotor d'activitats culturals i pintor paisatgista, considerat la figura principal de l'anomenada "Escola del paisatgisme terrassenc".

I tambés es va obrir la mostra "Tendes, parades i botigues: el comerç al modernisme", a l'Arxiu Tobella.

Eulàlia Morral, directora del Centre de Documentació i Museu Tèxtil, i Helena Peña, responsable de l'Aula Didàctica, van oferir una xerrada sobre art als Amics de les Arts.

El divendres 9 de maig, a les set de la tarda, es fa l'acte d'obertura de la XII Fira Modernista de Terrassa, amb la inauguració de l'exposició "Naturaleses de l'art nouveau" i la presentació del catàleg "Un Món estrany. Hibridació en l'art nouveau i el simbolisme", a la Sala Muncunill (plaça de Didó, 3).

La historiadora de l'art i comissària de l'exposició Teresa-M. Sala, ens descobreix tècniques, materials i repertoris de l'art nouveau, amb un llenguatge visual contemporani i una escenografia dinàmica a càrrec de l'empresa Fargas-Garau.

El Museu de Terrassa la completa amb la presentació de l'àmbit ”"Naturaleses de l'art nouveau a Terrassa", amb peces locals, del seu fons i del de l'Arxiu Històric Comarcal de Terrassa, la Biblioteca Central de Terrassa, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i de l'Institut Industrial de Terrassa.

L'Escola Municipal de Música oferirà la interpretació d'un fragment d'Ofèlia, visió musical en dos quadres, amb lletra de Martí Alegre i música d'Adrià Esquerrà, que va ser representada els anys 1906-1907 a la Sala Ars Lucis que regentava Joaquim Vancells i Vieta (Barcelona, 1866-1942).

Divendres, a dos quarts de vuit del vespre, hi haurà teatre modernista a l'Ateneu Terrassenc (Vapor Gran), amb "Dol de alivio", de Santiago Rusiñol. Una hora per riure, oblidar la política, la crisi i altres maldecaps.

El mateix divendres, a les 11, es gaudirà de l'espectacle "Les mans màgiques". És un recorregut pels jocs de màgia més clàssics, a la Societat Coral Els Amics.