L'avantsala de la Fira Modernista de Terrassa

Les activitats de divendres, amb l'acte inaugural, són només un aperitiu d'un cap de setmana intens

per La Torre, 8 de maig de 2014 a les 06:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ahir es va inaugurar l'exposició "Vancells", col·lecció privada del Fons d'Art de la Fundació Cultural Caixa Terrassa, al Centre Cultural. La XII Fira Modernista es dedica a aquest artista polifacètic, dissenyador, mestre, promotor d'activitats culturals i pintor paisatgista, considerat la figura principal de l'anomenada "Escola del paisatgisme terrassenc".

I tambés es va obrir la mostra "Tendes, parades i botigues: el comerç al modernisme", a l'Arxiu Tobella.


Eulàlia Morral, directora del Centre de Documentació i Museu Tèxtil, i Helena Peña, responsable de l'Aula Didàctica, van oferir una xerrada sobre art als Amics de les Arts.

El divendres 9 de maig, a les set de la tarda, es fa l'acte d'obertura de la XII Fira Modernista de Terrassa, amb la inauguració de l'exposició "Naturaleses de l'art nouveau" i la presentació del catàleg "Un Món estrany. Hibridació en l'art nouveau i el simbolisme", a la Sala Muncunill (plaça de Didó, 3).

La historiadora de l'art i comissària de l'exposició Teresa-M. Sala, ens descobreix tècniques, materials i repertoris de l'art nouveau, amb un llenguatge visual contemporani i una escenografia dinàmica a càrrec de l'empresa Fargas-Garau.

El Museu de Terrassa la completa amb la presentació de l'àmbit ”"Naturaleses de l'art nouveau a Terrassa", amb peces locals, del seu fons i del de l'Arxiu Històric Comarcal de Terrassa, la Biblioteca Central de Terrassa, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i de l'Institut Industrial de Terrassa.


L'Escola Municipal de Música oferirà la interpretació d'un fragment d'Ofèlia, visió musical en dos quadres, amb lletra de Martí Alegre i música d'Adrià Esquerrà, que va ser representada els anys 1906-1907 a la Sala Ars Lucis que regentava Joaquim Vancells i Vieta (Barcelona, 1866-1942).

Divendres, a dos quarts de vuit del vespre, hi haurà teatre modernista a l'Ateneu Terrassenc (Vapor Gran), amb "Dol de alivio", de Santiago Rusiñol. Una hora per riure, oblidar la política, la crisi i altres maldecaps.

El mateix divendres, a les 11, es gaudirà de l'espectacle "Les mans màgiques". És un recorregut pels jocs de màgia més clàssics, a la Societat Coral Els Amics.

 

Participació